Analyse
Aedifica: uitbreiding tak rusthuizen 4 jaar geleden - dinsdag 24 juni 2014

De vooruitzichten zijn eerder matig.

De koers van Aedifica ligt 32,6 % boven de intrinsieke waarde en het rendement bedraagt nauwelijks 3,1 % netto. De bevak geeft nog steeds de voorkeur aan groei van zijn portefeuille boven een verbetering van het onmiddellijke rendement.
VERKOPEN.

 

Aedifica is zeer actief op het vlak van rusthuizen met nieuw opgeleverde projecten (Dilbeek, Laarne, Brasschaat) en nieuwe aankopen (Sonneberg en Bonn in Duitsland). Midden juni heeft de bevak nog een akkoord gesloten voor de aankoop van vijf rusthuizen in Vlaams-Brabant voor een totale investering van ±90 miljoen (waarvan 12 miljoen al is gerealiseerd), goed voor een stijging van ±12 % van de portefeuille. Nadat alle overnames zijn afgerond, bedraagt Duitsland ±4 % van de portefeuille en België 96 %.

 

De bevak behoudt zijn dividendverwachting van 1,58 EUR netto voor november 2014. Op 31 maart bedroeg de bezettingsgraad van het niet-gemeubelde deel 97,1 %. De bezettingsgraad van het gemeubelde deel was 76,8 % tijdens de eerste drie kwartalen van het boekjaar 2013-14 (loopt tot 30 juni). Ze blijft dus historisch bekeken zeer laag. De schuldgraad is met 44,7 % onveranderd tegenover eind 2013. Vermeldenswaardig is dat de huurinkomsten van de rusthuizen, op basis van een constante portefeuille, zijn gestegen terwijl de inkomsten van de andere activiteiten zijn gedaald door de daling van de huren en renovatiewerken. Alles samen bedraagt de daling 2 %.

 

Koers op het moment van de analyse: 50,53 EUR

 

Deel dit artikel