Analyse
Montea: forse portefeuille-uitbreiding 4 jaar geleden - woensdag 2 april 2014

De premie bedraagt nu 55,9 %, het nettorendement 4,6 %.

Het potentieel van Montea komt voor een groot deel nog altijd niet tot uiting in de resultaten. Een nieuwe kapitaalverhoging lijkt waarschijnlijk.
VERKOPEN.

 

In december sloot Montea een partnership met MG Real Estate (De Paepe Group) voor de ontwikkeling van een logistieke zone te Willebroek. Het gaat om een investering die potentieel geraamd wordt op 120 miljoen EUR (huidige portefeuille 312 miljoen). Een eerste investering zal plaatsvinden tegen oktober. De bevak kocht recentelijk ook een logistiek platform in de haven van Gent en bouwt in Vorst een nieuw distributiecentrum.

 

Daar komen nog eens twee investeringen in Nederland en een herontwikkeling in Grimbergen bovenop (met WDP als mede-eigenaar).

 

Toch blijven de resultaten halfslachtig. Zonder schadeloosstellingen van huurders en andere niet-recurrente inkomsten klokte de winst 2013 af op 1,94 EUR per aandeel. Het keuzedividend, betaalbaar in juni, bedraagt 1,4775 EUR netto. Op 31/12 was de schuldgraad 52,8 % en de bezettingsgraad 95,3 %. Er is enkel nog huurleegstand in België (Herentals en Nijvel). Voor 2014 tippen we op een winst van 2,04 EUR en een nettodividend van 1,50 EUR.

 

Koers op het moment van de analyse: 31,78 EUR

 

Deel dit artikel