Analyse
Cofinimmo: kiezen voor gewone of bevoorrechte aandelen? 4 jaar geleden - woensdag 11 september 2013

Naast het gewone aandeel van Cofinimmo bestaan tevens 2 bevoorrechte aandelen: Cofinimmo (bev 1) en Cofinimmo (bev 2). Deze aandelen werden in 2004 in het leven geroepen om nieuwe overnames te financieren. De bevoorrechte aandelen keren elk jaar een vast dividend uit van 6,37 EUR bruto, in tegenstelling tot gewone aandelen waarvan het dividend jaarlijks kan variëren. Maar moet u nu voor de gewone aandelen of bevoorrechte aandelen van Cofinimmo kiezen?

Gewone of bevoorrechte aandelen?

Voor zover we u aanraden om het gewone aandeel van Cofimmo te houden, adviseren we u ook om geen nieuwe bevoorrechte aandelen te kopen. Deze aandelen aanschaffen, zou trouwens niet van een leien dakje lopen want de liquiditeit laat te wensen over. Voor Cofinimmo (bev. 1) dateert de laatste transactie van 30/08/12!

 

Als u houder bent van bevoorrechte aandelen heeft u de mogelijkheid om uw aandelen om te zetten in gewone aandelen tijdens de laatste tien kalenderdagen van elk kwartaal (omgekeerd is dit echter niet mogelijk). We raden u echter af om dit te doen. Immers, tot nu toe kregen houders van bevoorrechte aandelen een iets lager dividend (6,37 euro bruto) dan het dividend uitgekeerd op gewone aandelen. Het dividend dat voor 2014 op gewone aandelen zal worden uitgekeerd, zal dit keer echter lichtjes lager liggen: 6 EUR tegenover de eerder aangehaalde 6,37 EUR.

 

Tenslotte willen we nog aanstippen dat Cofinimmo vanaf 2019 houders van bevoorrechte aandelen kan verplichten om hun stukken te verkopen aan een derde partij (waarschijnlijk een filiaal van Cofinimmo) tegen de emissieprijs.

 

Deel dit artikel