Nieuws

De cryptomunten, waaronder de bekendste wellicht de bitcoin is, hebben al veel beleggers doen dromen

11 maanden geleden - woensdag 11 juli 2018
Soms verandert de droom echter in een nachtmerrie. Bepaalde platforms worden immers door fraudeurs beheerd.
De cryptomunten, waaronder de bekendste wellicht de bitcoin is, hebben al veel beleggers doen dromen

De cryptomunten, waaronder de bekendste wellicht de bitcoin is, hebben al veel beleggers doen dromen

Het FSMA lanceert alweer een waarschuwing.

Heel wat klachten

We blijven het maar herhalen, de bitcoin en tal van andere cryptomunten zijn een riskante belegging. Kijkt u maar naar de steile koerscorrectie die de bitcoin sinds begin dit jaar onderging.

Aan cryptomunten is echter nog een ander risico verbonden, waar beleggers niet altijd bij stilstaan, namelijk het risico op fraude. Bitcoins kopen of enig andere cryptomunt doet u meestal niet bij uw bank maar wel via een tradingplatform. Gezien het succes van cryptomunten doken over de laatste jaren steeds meer tradingplatforms op. Voorbeelden van de bekendste onder hen zijn Kraken, Coinbase…

Helaas worden veel platforms beheerd door fraudeurs. Zo krijgt de FSMA tal van klachten binnen van beleggers die hun kapitaal nooit meer terugzagen of geen nieuws meer kregen van het bedrijf waarbij ze hun centen belegden.

Wees op uw hoede!

Wees voorzichtig als u uw spaargeld toevertrouwt aan een bedrijf waarvan u voorheen nooit heeft gehoord. Deze bedrijven zullen u meestal zeggen dat u er in alle vertrouwen kunt beleggen. Maar zou u uw centen in het echte leven zomaar aan een onbekende toevertrouwen?

Laat u ook niet vangen door de look van de site, die inderdaad erg mooi kan zijn. En laat u evenmin misleiden door de mening van andere gebruikers (zijn ze echt of vals?). En als een bedrijf beweert dat het de goedkeuring kreeg van de controleautoriteiten, dan is dit ook niet altijd de waarheid.

Twijfelt u, aarzel dan niet contact op te nemen met de FSMA via het formulier dat u vindt op www.fsma.be en/of om de onvolledige lijst van tradingplatforms voor cryptomunten, waarover de FSMA al klachten ontving, te raadplegen.

Deel dit artikel