Analyse
Vereffening vastgoedcertificaat Louvain-La-Neuve 5 jaar geleden - dinsdag 19 maart 2013

Het einde van het vastgoedcertificaat Louvain-La-Neuve is ingezet. De eerste vereffeningscoupons zijn uitbetaald.

Het kan nog 2 jaar duren vooraleer u het volledige restbedrag (of een deel ervan) recupereert en het certificaat definitief vereffend is. Eén vogel in de hand is beter dan tien in de lucht.
We raden dan ook aan te verkopen vanaf 55 EUR.
Dit zal evenwel geen gemakkelijke opdracht worden aangezien er de voorbije week geen enkele transactie tot stand kwam.
 

 


Midden 2012 besliste het certificaat dat studentenwoningen, universiteitsgebouwen en handelsruimtes in het Waals-Brabantse Louvain-La-Neuve in het bezit heeft, zijn gebouwen van de hand te doen. Op 25 januari van dit jaar wist het de verkoop af te ronden. Sinds 22 maart zijn hieromtrent de eerste vereffeningscoupons betaalbaar gesteld (ex-coupondatum was 19/3). Coupon nr. 85 brengt netto 464,85 EUR op (= opbrengst uit de verkoop) en coupon nr. 86 is goed voor 60,15 EUR netto (= courante inkomsten tot aan het verlijden van de akte). De houders hebben dus in totaal 525 EUR netto ontvangen.

In een of meer latere coupons zal normaal nog ongeveer 68 EUR netto uitgekeerd worden waardoor de totale uitkering op zowat 593 EUR komt, wat een stuk boven de eerder door de beheerders aangegeven 570 EUR uitkomt. De beheerders reserveren voorlopig nog wel van die 68 EUR een bepaald bedrag als waarborg, 44,44 EUR per certificaat, de helft voor een periode van 1 jaar na de akte (januari 2014) en de andere helft tot eind 2014. Het is dus niet zeker dat u uiteindelijk de volledige 68 EUR zal krijgen. 


Deel dit artikel