Analyse
Marcel Thiry: gunstige uitspraak 5 jaar geleden - dinsdag 12 maart 2013

De vaudeville rond het certificaat Marcel Thirylaan blijft aanhouden.

De vrederechter in het geschil met voormalige huurder Ernst & Young deed een gunstige uitspraak in het voordeel van het certificaat. Een aanzienlijke schadeloosstelling behoort tot de mogelijkheden.
Door de onzekerheid rond de rechtszaak, houden we ons desondanks voorlopig op de vlakte en raden we niet aan om het speculatieve certificaat te kopen. Indien u ze hebt, mag u de stukken wel in portefeuille aanhouden.

 

In 2008 verliet Ernst & Young als enige huurder het gebouw van het vastgoedcertificaat. Volgens de beheerders ervan lieten ze het gebouw in zo’n belabberde staat achter dat ze een rechtszaak aanspanden. In deze lang aanslepende rechtszaak heeft de vrederechter nu een uitspraak gedaan in het voordeel van het vastgoedcertificaat. Hij veroordeelde op 11 februari de voormalige huurder tot de betaling van een schadevergoeding van ruim 2 miljoen EUR (vermeerderd met verwijlintresten): omgerekend goed voor 18,84 EUR bruto per certificaat.

 

Maar zo ver is het nog niet. Het vastgoedcertificaat heeft een veldslag gewonnen maar nog niet de oorlog. Ernst & Young kan in beroep gaan waardoor de rechtszaak nog lang kan aanslepen. In het geval Marcel Thirylaan zijn slag thuishaalt dan is een liquiditatiewaarde van meer dan 25 EUR mogelijk.

 

Deel dit artikel