Analyse
Cofinimmo: dividend conform onze verwachtingen 5 jaar geleden - donderdag 12 juli 2012

Weinig nieuws van het overnamefront.

De koers noteert minder dan 5 % onder de intrinsieke waarde. Het nettorendement bedraagt een kleine 6 %, maar is niet verzekerd.
HOUDEN.

 

Conform onze verwachtingen keerde de bevak in mei een nettodividend van 5,14 EUR uit. 40,8 % van de aandeelhouders koos voor een dividend in aandelen.
De laatste maanden was er weinig nieuws van het overnamefront. We hebben enkel weet van de reeds lang geplande aankoop van het nieuwe politiecommissariaat van Dendermonde, van een erfpacht op twee studentenhuizen van de ULB en van een verzorgingstehuis in Parijs, alles samen goed voor ±1,5 % van de portefeuille. De schuldenlast bedraagt daarmee ongeveer 49 %.
De beheerders stellen voor dit jaar een winst van 7,47 EUR per aandeel in het vooruitzicht (7,45 in 2011), maar daarin zit wel de (eenmalige) vergoeding (0,73 EUR per aandeel) die Belfius in het eerste kwartaal betaalde wegens zijn vervroegde vertrek uit het gebouw (waarvan een groot gedeelte een residentiële bestemming krijgt). Wij zien de normale winst per aandeel op 6,68 EUR stranden, wat niet erg ver verwijderd is van het vorige brutodividend van 6,50 EUR. Met het oog op de dividendverlaging bij Befimmo kan men zich afvragen of Cofinimmo het zijne zal handhaven. Voorlopig lijkt de bevak dat alleszins van plan.
Alle diversificatie-inspanningen van de laatste jaren ten spijt is nog altijd bijna 50 % van de portefeuille belegd in kantoorgebouwen. Dat blijft de achilleshiel van Cofinimmo. De diversificatie naar rusthuizen en distributienetwerken (cafés van InBev, Franse verzekeringsagentschappen) heeft de winstdaling enkel kunnen afremmen. De vooruitzichten blijven dus zwak en we mogen al blij zijn als het dividend kan gehandhaafd worden. De kans zit er immers in dat de situatie op de kantorenmarkt nog verslechtert.

 

Koers op het moment van de analyse: 86,89 EUR

 

Deel dit artikel