Analyse
Cofinimmo: d├ęcote van 5 tot 10 %, nettorendement van bijna 6 % 6 jaar geleden - dinsdag 31 januari 2012

Dankzij het groeiende gewicht van het “niet-kantoren” gedeelte moeten de winst en het dividend de komende jaren normaal gezien op ongeveer hetzelfde peil kunnen gehandhaafd worden.

Hoewel het feit dat de rusthuissector voor een deel afhankelijk is van overheidssubsidies wat onzekerheid creëert, vinden we Cofinimmo tot zowat 90 EUR KOOPWAARDIG.

 

De bevak blijft zich verder terugtrekken uit de kantorenmarkt. Eind september werden een gebouw in de Brusselse Leopoldwijk en twee gebouwen in Kontich (Antwerpen) verkocht en eind december het kantorenpark “Citylink” in Antwerpen. Alles samen goed voor meer dan 4 % van de portefeuille. Tegelijk wordt het gedeelte rusthuizen versterkt met overnames in Brussel en Aalst. Bovendien heeft Cofinimmo in november met de beheerder van rusthuizen en verzorgingsinstellingen Orpea een joint venture opgericht (51-49 %) met het oog op expansie in Frankrijk. En in december was er de belangrijke en complexe overname in Frankrijk van een netwerk van agentschappen en kantoren die aan de verzekeringsgroep MAAF verhuurd zijn (gemiddelde duur van de contracten 9,7 jaar). Na al die operaties vertegenwoordigen kantoren nog maar 48,8 % van de portefeuille, rusthuizen 33,3 %, “distributienetwerken” (cafés, verzekeringsagentschappen) 16,5 % en diversen 1,4 %.

De resultaten na 9 maanden waren eerder goed. Ondanks een zekere verwatering van de winst als gevolg van bepaalde acquisities moet het brutodividend probleemloos kunnen gehandhaafd worden, wat een nettocoupon van ca. 5,14 EUR moet opleveren. De schuldgraad die op 30/09 zowat 50,5 % bedroeg zou door alle genoemde operaties nauwelijks beïnvloed zijn.

 

Koers op het moment van de analyse: 89,37 EUR

 

Deel dit artikel