Analyse
Keuzedividend Befimmo 6 jaar geleden - dinsdag 6 december 2011

De bevak biedt nu ook zijn aandeelhouders de keuze tussen een dividend in cash of de inbreng van het dividend in ruil voor nieuwe aandelen.

 

Befimmo treedt zo in de voetsporen van Warehouses De Pauw en Cofinimmo.

 

Modaliteiten

De aandeelhouders van Befimmo kunnen kiezen voor de traditionele uitkering van coupon nr. 21, goed voor 3,9412 EUR bruto (bij een roerende voorheffing van 15 %, 3,35 EUR netto) ofwel kunnen ze de coupons inbrengen en omwisselen tegen aandelen. Per 14 coupons nr. 21 kunnen ze intekenen op één nieuw aandeel. Een nieuw aandeel “kost” aldus 46,90 EUR (14 x 3,35 EUR), wat zo’n 5 % lager is dan de gemiddelde koers (gecorrigeerd na brutodividend van 3,9412 EUR) tijdens de referentieperiode 11 tot en met 24 november. De aandeelhouders hebben nog de tijd om hun keuze bekend te maken tot vrijdag 9 december. Op vrijdag 16 december zal in principe de effectieve dividenduitkering, nieuwe aandelen of cash, plaatsvinden. De nieuwe aandelen zijn vanaf maandag 19 december verhandelbaar.

 

Advies

Gezien ons kopen-advies zijn we geneigd om via het keuzedividend nieuwe aandelen te verwerven. We vinden de bevak interessant aangezien ze met een decote van 10 % noteert en een rendement van om en bij de 7,5 % netto biedt. U kunt via het keuzedividend het aandeel goedkoper kopen dan de huidige koers.

 

Deel dit artikel