Analyse
Beaulieulaan: coupon lager dan de vorige 6 jaar geleden - dinsdag 22 november 2011

Er waren dit jaar geen uitzonderlijke inkomsten.

Na de forse koersdaling, vinden we het certificaat tot ongeveer 140 EUR een aankoop waard.

 

Dat de coupon die op 29 juli uitbetaald werd 8,9% lager dan de vorige was geen verrassing: in het boekjaar 2009-10 werd de over 2007 (ten onrechte) betaalde onroerende voorheffing (ov) teruggestort, terwijl in 2010-11 dergelijke uitzonderlijke inkomsten ontbraken. Het geschil rond de terugbetaling van de ov over 2006 is nog niet beslecht. Indien het tot een rechtszaak komt, riskeert het een lange procedure te worden. Indien de beheerders van het certificaat hun slag niet thuishalen, en de ov dus niet terugbetaald wordt, moeten ze het bedrag bij de huurder-vruchtgebruiker, de Europese Commissie, zien te halen.
Intussen moesten er als gevolg van het aanslepende probleem van waterinsijpeling in de parkings (geen akkoord met aannemer) dringende herstellingen uitgevoerd worden. Wellicht zullen er nog nodig zijn. Toch rekenen we op een kleine stijging (±1 %) van de coupon in 2012.
De door de experts geschatte waarde van het pand is in een jaar tijd met 5,5 % gedaald. Op de vervaldatum van het contract met de Europese Commissie (31/12/2020) zal het goed gezien zijn respectabele leeftijd (30 jaar) niet veel meer waard zijn. Op basis van de expertisewaarde en zonder fiscaal gunstige oplossing zou de nettoliquidatiewaarde een goede 150 EUR bedragen.

 

Koers op het moment van de analyse: 140,25 EUR

 

Deel dit artikel