Analyse
Keuzedividend bij Cofinimmo 7 jaar geleden - vrijdag 6 mei 2011

Cofinimmo, een bevak met vooral kantoorgebouwen in Brussel, zorginstellingen en cafés in de portefeuille, treedt in de voetsporen van collega-bevak WDP en biedt nu ook zijn aandeelhouders de keuze tussen een dividend in cash of de inbreng van het dividend in ruil voor nieuwe aandelen.

 

Modaliteiten

De aandeelhouders van Cofinimmo kunnen kiezen voor de traditionele uitkering van coupon nr. 20, goed voor 6,50 EUR bruto (5,525 EUR netto) ofwel kan men de coupons inbrengen en omwisselen tegen aandelen. Per 17 coupons nr. 20 kan men intekenen op één nieuw aandeel. Een nieuw aandeel “kost” aldus 93,925 EUR (17 x 5,525 EUR) wat zo’n 5 % lager is dan de koers op het moment van de aankondiging. De aandeelhouder heeft de tijd om zijn keuze bekend te maken tussen maandag 9 mei en vrijdag 20 mei. Op vrijdag 27 mei zal de effectieve dividenduitkering, nieuwe aandelen of cash, plaatsvinden. De nieuwe aandelen zijn pas vanaf dan verhandelbaar.

 

Advies

Gezien ons houden-advies staan we niet te trappelen om via een keuzedividend nieuwe aandelen te verwerven via een keuzedividend. We kiezen dus in principe voor het dividend in baar geld.

 

Er bestaat wel de mogelijkheid om het cashdividend wat “op te krikken”, door te kiezen voor het dividend in aandelen en tegelijkertijd (nu) al het overeenstemmend aantal aandelen op de beurs te verkopen indien de kosten niet te hoog oplopen.


De koers van Cofinimmo ligt immers zo’n 2,5 % boven de uitgifteprijs van 93,925 EUR (17 coupons nr. 20 die elkeen recht geven op een nettodividend van 2,50 EUR) van de nieuwe aandelen. U kan dus eventueel nu al het overeenkomstig aantal aandelen dat u door het dividend in aandelen op 27 mei zal verwerven tegen een hogere prijs op de beurs verkopen. Ook voor WDP gaven we trouwens een gelijkaardig advies.

Deel dit artikel