Analyse
Genk Logistics verkoopt een deel van zijn site 7 jaar geleden - woensdag 11 mei 2011

Het vastgoedcertificaat Genk Logistics, dat betrekking heeft op een complex van opslagplaatsen in Limburg, heeft een akkoord gesloten om een deel van zijn site (Object 4 en 5 genaamd) te verkopen aan een filiaal van de Cordeel-groep.

 

Deze twee onderdelen zijn goed voor 14 % van de huidige huurinkomsten van het certificaat maar huurder Ewals had eerder laten weten Object 4 en 5 te zullen verlaten op het einde van dit jaar. De verkoop, die nog afhangt van enkele niet aangeduide opschortende voorwaarden, zou ongeveer 4,4 miljoen euro moeten opleveren. Voor eind juli zou de verkoop rond moeten zijn. Bruto is dit bedrag goed voor zo’n 38 EUR per certificaat. Na aftrek van kosten en roerende voorheffing zou daar volgens onze ramingen nog 33 EUR netto van overblijven. Dit bedrag zal samen met de jaarlijkse coupon, worden uitgekeerd eind februari 2012. Deze coupon zal door de verkoop zo’n 6 % terugvallen.

 

De verkoopprijs in acht nemend zijn we van mening dat de schatting door experts van 30 november 2010 van de waarde van de site van Genk Logistics, die overeenkomt met een nettoliquidatiewaarde van ±240 EUR, niet overdreven is. Vandaar dat u nog steeds speculatief mag kopen rond de huidige koers die zich momenteel rond de 160 EUR ophoudt.

 

Deel dit artikel