Analyse
Kolonel Bourgstraat staat nog altijd leeg 7 jaar geleden - woensdag 30 maart 2011

Het lijkt ons best eieren voor zijn geld te kiezen.

VERKOOP het certificaat vanaf zowat 45 EUR. Enkel doorgewinterde speculanten die geen risico’s schuwen en op een ietsje meer hopen, kunnen eventueel het certificaat nog wat bijhouden (erg hoog risico).

 

Het gebouw staat nog altijd leeg. Er werd in februari dan ook geen coupon uitgekeerd. Een buitengewone av zal zich op 13/04 uitspreken over een bod op het gebouw.

De potentiële koper wil het omvormen tot rusthuis en biedt een schamele 4,8 miljoen euro (nog onder onze verwachting van 5 miljoen!), wat volgens de beheerders zou leiden tot een theoretisch (netto) vereffeningsbedrag van 47,88 EUR per certificaat (exclusief de eventuele financiële gevolgen van het conflict met ex-huurder Mobistar). Bovendien is het bod onderworpen aan een aantal voorwaarden zoals het verkrijgen van de nodige vergunningen. Indien de av het huidige bod afwijst maar de beheerders wel een verkoopmandaat geeft, kán er misschien een andere koper gevonden worden die iets meer wil betalen (50 EUR?), maar ondertussen dreigt het certificaat wel in nauwe financiële schoentjes te komen, want de kas is bijna leeg: er zijn geen huurinkomsten meer, terwijl de kosten (o.a. taksen) doorlopen. Bovendien werd het certificaat onlangs door de rechtbank veroordeeld tot het betalen van een stevige som aan Mobistar. Een eventueel beroep of minnelijke regeling wordt nu onderzocht.

 

Koers op het moment van de analyse: 48,00 EUR

 

 

Deel dit artikel