Analyse
Lux Airport: advieswijziging 7 jaar geleden - woensdag 22 december 2010

Slecht nieuws voor het certificaat !

 

Gezien de lage koers (al ineengestuikt sinds de aankondiging van het vertrek van huurder Ferrero), mogen speculatief ingestelde beleggers het certificaat nog wel bijhouden (we zijn echter geen koper meer !), maar ze moeten er wel rekening mee houden dat het risico steeds groter wordt.

 

Commerzbank International (voorheen Dresdner Bank Luxembourg) heeft zijn huurcontract opgezegd met ingang van 30 juni 2011. Deze huurder vertegenwoordigde zowat de helft van de nog verhuurde ruimtes en maar liefst 54 % van de jaarlijkse huurinkomsten. Intussen is er nog altijd geen nieuws over de ruimtes die al leeg stonden. Als er tegen eind juni geen nieuwe huurders worden gevonden, zal de leegstand oplopen tot 87,7 % voor de kantoorruimtes, 94,5 % voor de archieven en 82,8 % voor de parkings. We mogen ook niet vergeten dat de huurovereenkomst van Morgan Stanley (die ongeveer de helft vertegenwoordigt van de oppervlaktes die na 30 juni nog verhuurd zijn) midden augustus afloopt!

De situatie wordt met andere woorden steeds zorgwekkender: geen herverhuring, alweer een belangrijke huurder die vertrekt en een bijkomend huurrisico op korte termijn.

Deel dit artikel