Analyse
Louvain-la-Neuve: resultaat algemene vergadering 7 jaar geleden - donderdag 30 december 2010

Op 28 december vond de buitengewone algemene vergadering van het vastgoedcertificaat Louvain-la-Neuve plaats. Op de agenda stond een voorstel om de looptijd van het certificaat na 31 december 2010 te verlengen.

 

De looptijd werd zoals voorgesteld met twee jaar verlengd tot 31 december 2012. Dit lijkt ons trouwens gezien de onzekerheid over de intenties van de UCL (al dan niet lichten van de koopoptie) in 2026 de beste oplossing. De beheerders hebben immers een schriftelijke bevestiging van de UCL dat ze daarover in de loop van 2011 in principe meer klaarheid zou brengen. Ondertussen kunnen ook interpretatieproblemen rond de hele operatie uitgeklaard worden.
Het lot van het certificaat zal vooral afhangen van het standpunt van de UCL. Als de universiteit afziet van de mogelijkheid om de koopoptie te lichten, zal dat de verkoop van de rechten waarop het certificaat betrekking heeft vergemakkelijken. In het tegenovergestelde geval, of wanneer de UCL zich toch nog niet uitspreekt, is het wellicht de beste oplossing om het certificaat nogmaals te verlengen (tot 2026).
We raden aan om het certificaat zeker bij te houden.


Deel dit artikel