Analyse
Carrefour sluitingen: gevolgen beperkt 8 jaar geleden - dinsdag 9 maart 2010

De herstructurering van de distributieketen Carrefour met de geplande sluiting van 21 vestigingen en het in franchise geven van 7 andere zullen hooguit een beperkte invloed hebben op het certificaat Kortrijk Shopping en de vastgoedbevak Ascencio.

Kortrijk Shopping: enkel indirecte gevolgen
Bij de hypermarkten die door Carrefour worden gesloten, bevindt zich deze van Kuurne die deel uitmaakt van het Kortrijk Ring Shopping Center. Deze Carrefour is echter geen onderdeel van het certificaat maar is in handen van Redevco Retail. Er zijn dus geen directe gevolgen voor de huurinkomsten van Kortrijk Shopping. Van de indirecte gevolgen, het minder volk over de vloer krijgen, liggen we niet wakker. De ruimte die Carrefour verlaat, zal gezien de goede ligging vrij snel nieuwe huurders vinden. Door deze aankondiging is een koersdaling van het certificaat niet uitgesloten, maar dit zou dan wel niet gerechtvaardigd zijn. Tegen de huidige koers van ± 490 EUR mag u het certificaat houden. Als de koers zou dalen, mag u het certificaat kopen vanaf 470 EUR.

Ascencio: geen erg
Eind september, op het einde van het boekjaar van Ascencio, was Carrefour goed voor 17,55 % van de inkomsten van de bevak. Van de getroffen winkels maakt er slechts één deel uit van de portefeuille, namelijk een supermarkt in Hoboken die in franchise gegeven wordt. Maar dit gegeven zal het resultaat van de bevak in het slechtste geval maar marginaal beïnvloeden. De vastgoedbevak is correct gewaardeerd en mag in portefeuille worden behouden.

Deel dit artikel