Nieuws

Wat zijn de minimumbedragen om een obligatie in Amerikaanse dollar te kopen?

4 maanden geleden - dinsdag 19 maart 2019
Coupure bepaalt het minimum.

Obligaties worden per coupure aangeboden. Wanneer u dus een obligatie op het oog hebt, is één coupure kopen al voldoende om de obligatie in uw portefeuille op te nemen. Veelal worden dollarobligaties uitgegeven in kleine coupures met een nominale waarde van 1 000 USD en in grote coupures (gericht op kapitaalkrachtige institutionele beleggers) van 100 000 USD.

Stel dat u de interessante dollarobligatie Vodafone Group USD 2,5% 26/09/2022 wilt kopen. U kunt er al in beleggen door één coupure, met een nominale waarde van 1 000 USD, aan te kopen. Dat is meteen de minimuminleg voor deze obligatie. 
Bij obligaties in USD met kleine coupures komt het soms voor dat een minimuminleg van 2 coupures wordt gevraagd (= 2 x 1 000 USD). Wilt u voor grotere bedragen beleggen, dan hoeft u evenwel geen veelvouden van twee te kopen. Zo kunt u bijvoorbeeld perfect 3 coupures kopen met een totale nominale waarde van 3 000 USD.

Om de risico’s voldoende te spreiden, is het ook bij obligaties belangrijk om uw kapitaal te verdelen over meerdere obligaties van meerdere emittenten. Beperk bovendien uw blootstelling aan elke emittent of uitgever tot maximaal 5% van uw portefeuille.

Deel dit artikel