Nieuws

De nieuwe staatsbon levert 0,75% bruto op

10 maanden geleden - dinsdag 29 mei 2018
De nieuwe staatsbon heeft een looptijd van 10 jaar en levert 0,525% netto op, na afhouding van de roerende voorheffing (30%).
De nieuwe staatsbon levert 0,75% bruto op

De nieuwe staatsbon levert 0,75% bruto op

Het rendement ligt te laag om op de nieuwe staatsbon in te tekenen.
Kies voor een beter alternatief zoals één van onze favoriete spaarrekeningen.

Intekenvoorwaarden

De inschrijvingsperiode loopt tot en met 1 juni, met betaling op maandag 4 juni. De staatsbon (ISIN-code: BE3871277070) komt in coupures van 100 EUR en wordt uitgegeven aan 100% van de nominale waarde (a pari).

Er zijn betere alternatieven

Tekent u in, dan zet u uw gelden tien jaar lang vast tegen een historisch lage rente van 0,525% netto. Gaan de rentevoeten intussen hoger, dan zult u die aan u moeten laten voorbijgaan of de staatsbon moeten verkopen tegen een waarde die lager is dan die van vandaag (bij een stijgende rente daalt de obligatiekoers).

Kies daarom voor één van onze favoriete spaarrekeningen. O.a. de Vision+ van Santander Consumer Bank of de ME12 van MeDirect bieden een hoger rendement dan de nieuwe staatsbon.

Daarnaast houden we ook rekening met het feit dat het rendement van een spaarrekening niet vast is maar de evolutie van de marktrente volgt. Met stijgende rentevoeten in het vooruitzicht, zal dus op termijn ook de rentevergoeding op uw spaarboekje mee stijgen. Een extra reden om te kiezen voor een interessante spaarrekening i.p.v. deze staatsobligatie.

Deel dit artikel