Analyse
Beschikt u over dollars die u wilt herbeleggen? 9 maanden geleden - donderdag 12 oktober 2017
Al raden we u niet aan dollars te kopen, toch stellen we u graag vijf obligaties voor waarin u kunt herbeleggen.

Een Europese bedrijfsobligatie levert gemiddeld 1 % bruto op, wat in schril contrast staat met haar Amerikaanse tegenhanger die gemiddeld 3 % biedt. Maar het is te vroeg om op Amerikaanse obligaties in te zetten. We weren nog steeds obligaties wegens het risico op rentestijgingen, het lage rendement... Hebt u daarentegen Amerikaanse obligaties die op vervaldag gaan komen en u blijft zweren bij obligaties, dan stellen we u graag vijf obligaties voor waarin u kunt herbeleggen.

We gingen voor u op zoek naar een handvol bedrijfsobligaties in Amerikaanse dollar die uw blik waard zijn. Voor elke obligatie gingen we zorgvuldig het rendement (ná taksen en aankoopkosten van 1 %) na, maar hielden we ook rekening met de financiële toestand van de emittent. Op die manier konden we de obligaties eruit halen met een goed evenwicht tussen risico en rendement. Ook de looptijd hielden we beperkt tot vijf jaar zodat u niet te lang aan de huidige rente vastzit wanneer de rentevoeten verder stijgen.

Solide emittenten met een vrij laag rendement

Apple Corporation (ISIN-code: US037833DC16)
Coupon: 2,1%; nettorendement: 1,4%
Rating AA+
Vervaldag: 12/09/2022
Prijs (op 30/09): 99,3%

Met een enorme cashberg van meer dan 260 miljard dollar is de kans quasi onbestaande dat de Amerikaanse technologiegigant Apple niet erin zou slagen om uw kapitaal terug te betalen op vervaldag. U dient dan wel genoegen te nemen met een lichtjes lager rendement.

AT&T (ISIN-code: US00206RCR12)
Coupon: 2,8%; nettorendement:1,3%
Rating: BBB+
Vervaldag: 17/02/2021
Prijs (op 30/09): 101,1%

De groep wil groeien door op overnamepad te gaan. Dat zal de schuldenberg doen aandikken maar daar maken we ons weinig zorgen om. Door de aard van de activiteiten kan het Amerikaanse telecombedrijf AT&T op stabiele inkomsten rekenen. Een interessante obligatie aangezien het een korte resterende looptijd heeft.

Commonwealth Bank of Australia (ISIN-code : US2027A1HW00)
Coupon: 2,0; nettorendement:1,6%
Rating: AA-
Vervaldag: 06/09/2021
Prijs (op 30/09): 98,2%

De Commonwealth Bank of Australia is de grootste retailbank van Australië. De bank is een voormalige staatsbank en geniet nog steeds van een goede financiële reputatie.

Risicovollere emittenten met een hoger rendement

Teva Pharmaceutical (code ISIN : US88165FAG72)
Coupon: 2,95%; rendement net : 2,50%
Rating: BBB-
Vervaldag: 18/12/2022
Prijs (op 30/09): 96,7%

Het Israëlische Teva is wereldleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van generische geneesmiddelen. Teva heeft een hoge schuldenlast terwijl het druk ervaart op de Amerikaanse markt om zijn prijzen te verlagen wat dan weer weegt op zijn inkomsten. De groep antwoordde met een verlaging van het dividend, het snijden in de kosten en zal nieuwe producten lanceren. Alles om ervoor te zorgen dat de financiën van de groep de obligaties kunnen blijven terugbetalen. Rekening houdend met het hogere risico is deze obligatie enkel weggelegd voor de durvers en voor een klein deel van de portefeuille (maximaal 5 %).

Xerox Corporation (ISIN-code: US984121CQ49)
Coupon: 3,625%; nettorendement: 2,6%
Rating: BBB-
Vervaldag: 15/03/2023
Prijs (op 30/09): 98,7%

Het Amerikaanse Xerox is een producent van onder meer kopieermachines en printers. De schuldenlast van de groep is niet overdreven. Wel probeert de groep, na jarenlang verval, zich opnieuw uit te vinden om de inkomsten op te krikken. Zo lanceerde Xerox onlangs een nieuw productgamma en legt het zich meer toe op diensten. Aangezien er onzekerheid is of de ommezwaai een succes zal worden, neemt u met deze obligatie een verhoogd risico. U wordt er wel voor beloond met een hoger rendement. Beperkt het belang van deze obligatie tot 5 % van uw portefeuille.

Deel dit artikel