Analyse
Obligatie Peugeot (vervaldag 11/07/2017) nog interessant 5 jaar geleden - dinsdag 26 februari 2013

Een uitgifte van Peugeot, die we eerder hebben aangeraden, blijven we interessant vinden ondanks de moeilijkheden die de emittent momenteel ondervindt.

Profiteer van de lage koers om te kopen als u het hogere risico aanvaardt.
Indien u in het bezit bent ervan dan mag u ze houden tot de vervaldag.

 

Peugeot zit momenteel in een moeilijke periode, getuige de aanzienlijke afschrijvingen van activa die het resultaat voor 2012 in het rood hebben doen belanden. De hardnekkige daling van de Europese automobielmarkt beperkt de mogelijkheid tot herstel.

 

Maar het cashniveau van de groep blijft op een hoog niveau en de schulden zijn onder controle indien de marges op middellange termijn zwak zouden blijven. Indien de markt verder zou verzwakken dan kan de Franse staat volgens ons nog altijd met geld over de brug komen. Rekening houdende met dit alles denken we dat de obligatie (looptijd 11/07/2017) zal gehonoreerd worden. De koers van de obligatie is weliswaar flink teruggevallen sinds het begin van dit jaar (ze lag toen op 104,25 %, kosten inbegrepen) maar ligt toch nog altijd op een hoog niveau (101,75 %). Een teken dat beleggers geen schrik hebben wat de terugbetaling betreft.

 

Deel dit artikel