Analyse
Vier nieuwe uitgiftes deze week 5 jaar geleden - dinsdag 9 oktober 2012

Deze week vindt u nieuwe obligaties in euro, Canadese en Australische dollar en Turkse lira.

Euro: te laag rendement gezien risico

BRE Finance France, het Franse filiaal van de Poolse financiële instelling BRE, biedt een obligatie aan met een looptijd van drie jaar en een brutocoupon van 2,75 %. Rekening houdend met de emissieprijs van 99,779 % en de roerende voorheffing van 21 % bedraagt het nettorendement 2,25 %: onvoldoende gezien de negatieve kredietrating en het hogere risico van de emittent.
Niet intekenen.

 

Australische dollar: te dure munt

Renault Credit International Banque, het financiële vehikel van de Franse autobouwer, heeft een obligatie op de markt gebracht met een looptijd van vier jaar en een nettorendement van 4,65 %. Op zich een interessant rendement niet tegenstaande de kredietwaardigheid van de groep negatief is. Het probleem is evenwel dat de Australische munt duur gewaardeerd is. Een terugval is niet uitgesloten en het hogere rendement weegt niet op tegen dit verhoogde risico.
Niet kopen.

 

Canadese dollar: verkies een obligatiefonds

Rabobank Nederland geeft een nieuwe obligatie uit. De looptijd bedraagt vier jaar en de jaarlijkse brutocoupon 2,125 %. Als we rekening houden met de uitgifteprijs (101,085 %) en met de roerende voorheffing (21 %), komt het nettorendement uit op 1,40 %. Zoals we al verschillende keren hebben aangegeven, beleggen we niet in deze munt voor de intrestopbrengst maar eerder voor de veiligheid die obligaties in Canadese dollar ons biedt. We opteren eerder voor een Canadese staatsobligatie dan een obligatie uitgegeven door een Europese bank…
Een obligatiefonds is de eenvoudigste manier om te beleggen in Canadese staatsobligaties. We raden KBC Renta Canarenta aan.

 

Turkse lira: te riskante munt

Rabobank Nederland heeft daarnaast ook nog een obligatie uit in Turkse lira met een looptijd van drie jaar en een nettorendement van 4,31 %. Ondanks het vrij hoge rendement zijn we niet geïnteresseerd omdat we de TRY zeer duur vinden tegenover de euro en een terugval niet uit te sluiten valt.
Niet kopen.

 

Gebruik onze selector om de obligaties te vinden die u interesseren.

 

Deel dit artikel