Analyse
De rating van Peugeot is verlaagd 5 jaar geleden - vrijdag 12 oktober 2012

Moody’s heeft de rating van PSA verlaagd. Wat met de obligatie van Peugeot die we al enkele maanden aanraden ?

Moody’s heeft de rating van PSA Peugeot Citroën verlaagd omdat het voor het bedrijf een enorme uitdaging zal zijn om zijn activiteiten terug op het goede spoor te krijgen. Dit heeft weinig effect gehad op de prijs van de obligatie van Peugeot die we al enkele maanden aanraden (ISIN-code: FR0011233451, brutocoupon 5,625 %, vervaldag 11/07/2017). U mag nog steeds kopen ter diversificatie.


We zijn niet blind voor het risico dat Moody’s aanstipt en houden er geruime tijd rekening mee in onze verwachtingen. Volgens ons zal Peugeot evenwel geen problemen kennen om zijn financiële verplichtingen na te komen (en onder andere de hierboven aangehaalde obligatie terug te betalen). De groep beschikt momenteel over een cashvoorraad en zelfs al zouden de herstructureringen duur uitvallen op korte termijn dan nog zien we groep in staat om de komende twee jaar aanzienlijk wat cash te genereren. Bovendien zou Peugeot extra activa kunnen verkopen op extra gelden ophalen indien dit nodig zou blijken.

De laatste tijd schommelt de koers tussen de 96 en 99 %, nadat de obligatie midden juli nog was teruggevallen tot onder de 91 %. Tegen de huidige koers van 99 % vinden we het rendement van 4,60 % netto nog altijd interessant rekening houdend met het risico van deze obligatie.

Deel dit artikel