Analyse
Obligatie Alcatel Lucent 5 jaar geleden - vrijdag 27 juli 2012

Na de recente koersdaling is deze lening wel de moeite waard.

Enkele weken geleden hebben we een obligatie aangestipt, uitgegeven door Alcatel Lucent met als vervaldag 07/04/2014, (ISIN-code: FR0010070805). Maar we vonden het rendement toen te laag om de obligatie als koopwaardig te bestempelen. Na de recente koersdaling vinden we deze obligatie, die nu een netto jaarrendement biedt van 5,7 %, wel de moeite waard als diversificatie, voor zover u het (hoge) risico aanvaardt.

 

Vorige week liet Alcatel Lucent weten dat het zijn vooropgestelde bedrijfsmarge niet zal halen. Een nieuwe harde klap voor de Franse groep die er al sinds de fusie van Alcatel met Lucent in 2006 niet in slaagt het groeispoor te vinden.
Dit nieuwsbericht heeft een directe impact gehad op de koers van de obligatie in kwestie. Ze noteert vandaag tegen 98,50 % (kosten inbegrepen) in vergelijking met de 103,35 % van onze vorige analyse.

 

Aangezien we ervan uitgaan dat de groep ondanks alles aan haar financiële verplichtingen zal kunnen blijven voldoen (ze beschikt over heel wat liquiditeiten), vinden we de obligatie na de koersdaling zeer interessant. Haar nettorendement is aanzienlijk geworden (5,70 % per jaar) voor al bij al een vrij korte beleggingshorizon (minder dan 2 jaar).

 

Vermeldenswaardig is dat de minimumbelegging 1 000 euro bedraagt.

Deel dit artikel