Analyse
Obligatie van Arseus 6 jaar geleden - woensdag 13 juni 2012

De specialist van magistrale bereidingen voor de apotheek geeft een obligatie uit. Intekenen?

Deze obligatie mag ter diversificatie voor een klein deel van de portefeuille worden gekocht.


Arseus is actief op de markten van magistrale bereidingen voor de apotheek, tandheelkundige producten, medische en chirurgische producten.
Arseus wil maximaal 225 miljoen euro ophalen om zijn schulden te herfinancieren, zijn werkkapitaal op te krikken en eventuele overnames mee te bekostigen. Het geeft hiervoor een obligatie in euro uit met een looptijd van 5 jaar en een brutocoupon van 4,75 %. Rekening houdend met de emissieprijs van 101,875 % en de roerende voorheffing van 21 % bedraagt het nettorendement 3,34 %. De inschrijvingsperiode start op 15 juni en loopt tot 25 juni behoudens vervroegde afsluiting. De betalingsdatum is 2 juli. BNP Paribas Fortis, ING Belgium en KBC Bank zijn de begeleidende banken.

 

Arseus is actief in 24 landen en is een vrij defensieve groep. De schulden liggen wel vrij hoog, 86 % van het eigen vermogen (gegevens eind 2011), en dit percentage zou nog kunnen toenemen indien de groep verder extern wil groeien. Maar de cash flow die de groep de komende jaren zou moeten kunnen genereren, zal ze volgens ons in staat moeten stellen om zonder probleem haar financiële verplichtingen na te komen.

 

We vinden het aangeboden nettorendement van 3,34 % vrij interessant gezien de al bij al beperkte risico’s en de nog steeds wegzakkende rentevoeten op de markt. Deze obligatie mag dan ook ter diversificatie voor een klein deel van de portefeuille worden gekocht.
Wacht niet te lang want een vervroegde afsluiten behoort tot de mogelijkheden.

 

Weet wel dat indien u instapt, u gezien de beperkte liquiditeit van de obligatie, de obligatie zal moeten aanhouden tot de eindvervaldag.

Deel dit artikel