Analyse
Nieuwe obligaties 6 jaar geleden - maandag 2 april 2012

Heel wat uitgiftes deze week in maar liefst zes verschillende munten. De obligatie van BNG in Zweedse kroon vinden we interessant ter diversificatie. De overige uitgiftes kunnen ons niet bekoren.

Zweedse kroon: ter diversificatie

Bank Nederlandse Gemeenten (BNG), dat over een uitstekende kredietwaardigheid beschikt, brengt een obligatie op de markt met een looptijd van vijf jaar en een nettorendement van 2,08 %. We vinden deze obligatie interessant omdat de SEK goedkoop is gewaardeerd hoewel het nettorendement ons niet meteen doet watertanden. Zweden beschikt in tegenstelling tot verschillende landen uit de eurozone over stevige financiële fundamenten. Als de crisis in de eurozone opnieuw de kop zou uitsteken verwachten we dat de munt zich kranig zal houden. U mag de uitgifte kopen op voorwaarde dat obligaties in SEK niet boven de 5, 10 of 15 % van uw portefeuille uitkomen al naargelang u over een agressief, neutraal of defensief profiel beschikt. Hoe defensiever uw profiel hoe hoger het gewicht in uw portefeuille mag zijn.

 

Overige uitgiftes: niet interessant

Daarnaast zijn er vijf obligaties in vijf munten die ons niet kunnen bekoren. We zetten ze kort op een rijtje.

 

Toyota Motor Credit Corp., de financiële arm van de Japanse wagenbouwer, biedt een uitgifte aan in Australische dollar (AUD) met een looptijd van drie jaar en een nettorendement van 3,27 %. ANZ Banking Group van zijn kant biedt in Nieuw-Zeelandse dollar (NZD) 3,76 % aan op vijf jaar. We vinden zowel de AUD als de NZD te duur geprijsd.

 

HSH Nordbank geeft op vijf jaar in euro een nettorendement van 1,50 %. Dit rendement ligt veel te laag. De uitgifte van de Europese Investeringsbank (EIB) in het Britse pond heeft met 15 jaar een veel te lange looptijd terwijl we de kans op een terugval van de GBP te hoog inschatten. Dexia Funding Netherlands ten slotte biedt in Noorse kroon (NOK) over vijf jaar een nettorendement van 3,53 % aan. De munt heeft geen opwaarts potentieel en kan ons niet bekoren.

 

Bent u op zoek naar een obligatie, klik dan hier.

 

Deel dit artikel