Analyse
Nieuwe emissies 6 jaar geleden - maandag 16 april 2012

We raden u twee nieuwe obligaties in Zweedse kroon aan.

De Nederlandse Waterschapsbank geeft een obligatie uit in Zweedse kroon (SEK) met een looptijd van vijf jaar en een nettorendement van 2,10 %. De Europese Investeringsbank van haar kant geeft netto jaarlijks 2,47 % over zeven jaar. Beide uitgiftes zijn interessant indien u op zoek bent naar diversificatiemogelijkheden voor uw portefeuille. Obligaties in Zweedse kroon, een munt die goedkoop is tegenover de euro, mogen volgens uw profiel 5 tot 15 % van uw portefeuille uitmaken.

 

De Franse groep Pinault Printemps La Redoute (PPR) geeft een obligatie in euro uit met een looptijd van zeven jaar en een nettorendement van 2,77 %. We willen ons geld niet voor zo’n lange periode tegen een rendement vastleggen dat nauwelijks hoger ligt dan op de betere spaarrekening.

 

Toyota Credit Canada ten slotte geeft een obligatie uit in Canadese dollar (CAD) met een looptijd van vier jaar en een nettorendement van 1,48 %. Onze voorkeur blijft uitgaan naar het obligatiefonds KBC Renta Canarenta dat in Canadees staatspapier, een uitstekende buffer in de portefeuille, belegt.

Deel dit artikel