Analyse
Nieuwe staatsbons 6 jaar geleden - dinsdag 21 februari 2012

Niet intekenen.

 

De Belgische staat biedt twee nieuwe staatsbons, met een looptijd van vijf en acht jaar, aan het grote publiek aan. Beide zullen worden uitgegeven tegen 100 % van hun nominale waarde.

De staatsbon op vijf jaar (ISIN-code: BE3871243700) geeft een brutocoupon van 2,35 %. Rekening houdend met de roerende voorheffing die momenteel in voege is (21 %), komt het nettorendement op 1,86 % uit.


De staatsbon met een looptijd van acht jaar (ISIN-code: BE3871244716) biedt 3,10 % bruto ofwel een nettorendement van 2,45 % aan.

 

De inschrijvingsperiode loopt van donderdag 23 februari tot en met vrijdag 2 maart.

De naar voor geschoven voorwaarden zijn veel lager dan tijdens de laatste campagne in december 2011. Het moet wel gezegd dat de rentevoeten waartegen de Belgische staat zich op de markt financiert ondertussen flink zijn teruggevallen. Voor de belegger zijn deze nieuwe staatsbons dan ook niet interessant. Aan de ene kant krijgt men op de betere spaarrekeningen hetzelfde rendement zonder dat uw geld gedurende meerdere jaren is geblokkeerd. Aan de andere kant kunnen we de spaarder die op zoek is naar een belegging met een vast rendement meegeven dat verschillende banken op hun kasbons en termijnrekening meer dan de Belgische staat bieden. Op vijf jaar geeft NIBC Direct op een termijnrekening 4 % bruto ofwel 3,16 % netto. Uw gelden zijn daarenboven beschermd door het Nederlandse depositogarantiesysteem voor 100 000 euro per bank en per persoon.


Kies een spaarrekening.

De beste kasbons.

De beste termijnrekeningen.

Deel dit artikel