Analyse
Kinepolis: interessante obligatie 6 jaar geleden - maandag 20 februari 2012

Netto biedt de cinemagroep 3,45 %, interessant voor een beperkt bedrag ter diversificatie.

Cinemagroep Kinepolis geeft een obligatie in euro uit met een looptijd van 7 jaar en een brutocoupon van 4,75% (ISIN-code: BE0002183490). Rekening houdend met de roerende voorheffing van 21 % en de uitgifteprijs van 101,875 % bedraagt het nettorendement 3,45 %. De inschrijvingen starten op woensdag 22 februari en lopen tot en met 29 februari. De kans is vrij groot dat de intekenperiode vervroegd wordt afgesloten. Hoewel de groep niet over een rating beschikt, kunnen we rustig stellen dat Kinepolis probleemloos aan haar verplichtingen zal kunnen voldoen dankzij haar hoge cash flow.Ter diversificatie

Is het aangeboden nettorendement interessant? We denken van wel. Op dit moment is een rendement van 3,45 % op de markten niet gemakkelijk te vinden bij bedrijven met een aanvaardbaar risico. Het rendement ligt evenwel niet veel hoger dan hetgeen de beste spaarrekening voor het ogenblik biedt. Op een NIBC spaarrekening krijgt u immers een basisrente van 1,50 % en een premie van 1,50 % (samen goed voor 3 % indien premie verkregen is). Maar deze obligatie biedt de mogelijkheid om iets extra te boeken op uw spaargeld want we verwachten niet meteen dat de voorwaarden op spaarrekeningen zullen verbeteren.

 

Iemand die al vrij veel geld op zijn spaarrekening heeft geparkeerd, mag een beperkt gedeelte van zijn portefeuille ter diversificatie in de nieuwe obligatie van Kinepolis beleggen. Indien een looptijd van zeven jaar te lang is voor u dan hebt u een alternatief met een kortere looptijd. Op vijf jaar biedt de termijnrekening van NIBC 4 % bruto ofwel 3,16 % netto, ook mogelijk ter diversificatie dus.

 

Deel dit artikel