Analyse
Wat is de beste strategie na de recente beursdalingen? 6 jaar geleden - maandag 8 augustus 2011

Onze adviezen voor uw obligaties.

 

Kieskeurig blijven

 
De beslissing van de ECB tijdens het weekend om obligaties op te kopen, had een positief effect op de markten. Maandag 8 augustus daalden de rentevoeten op Spaans en Italiaans schuldpapier gevoelig en stegen de prijzen voor obligaties van de meest kwetsbare Europese lidstaten.

Onze obligatiestrategie blijft ongewijzigd. Blijf kieskeurig en geef de voorkeur aan emittenten die kunnen bogen op gezonde overheidsfinanciën. Uitgiften in Canadese dollar en in Zweedse en Deense kroon blijven interessant en zullen mogelijk op nog meer interesse kunnen rekenen nu de VS zijn AAA-rating is kwijtgespeeld.
Gebruik onze selector.

U kunt er ook investeren via beleggingsfondsen. Gebruik onze fondsenselector.


Voor een investering in een obligatiefonds, kies voor :


KBC Renta Decarenta

KBC Renta Sekarenta

KBC Renta Canarenta 


De Zwitserse frank zouden we mijden. Ondanks zijn status als vluchtwaarde, is de munt vandaag zowat 30 % overgewaardeerd ten opzichte van de euro en we zouden dan ook niet (bij)kopen.

Laat ook de Amerikaanse obligatiemarkt voor wat hij is. De nog altijd te lage rentevoeten dreigen nu iets sneller dan verwacht te zullen stijgen en de onderwaardering van de dollar t.o.v. de euro dreigt langer aan te houden dan verwacht.Gezien de kans op een rentestijging geeft u voor uw beleggingen in euro beter de voorkeur aan een goede spaarrekening. De beste spaarrekeningen bieden vandaag een rendement van 2,3 % (getrouwheidspremie inbegrepen), wat niet eens genoeg is om de inflatie te compenseren, maar wel de prijs is die u moet betalen voor zekerheid!Deel dit artikel