Analyse
Nieuwe obligaties 6 jaar geleden - maandag 4 juli 2011

Ook deze week zijn er geen interessante uitgiftes op de primaire markt.

Noorse kroon: geen opwaarts potentieel

Het op de obligatiemarkten zeer actieve Rabobank Nederland geeft een obligatie uit in Noorse kroon (NOK) met een looptijd van 4 jaar en een nettorendement van 3,03 %. Total Capital Canada, één van de financiële filialen van de oliereus, biedt in dezelfde munt een obligatie aan met een looptijd van vijf jaar en een nettorendement van 3,11 %. Geen van beide uitgiftes vinden we de moeite waard. Het nettorendement ligt niet hoog genoeg terwijl de munt geen opwaarts potentieel heeft tegenover de Europese eenheidsmunt. Niet intekenen.Australische dollar: dure munt

De financiële dochter van Volkswagen brengt een obligatie op de markt in Australische dollar (AUD) met een looptijd van vier jaar en een nettorendement van 5,06 %. Dit is vrij hoog zeker als men het vergelijkt met de rendementen in euro maar desondanks schrijven we niet in op deze uitgifte. De munt, die met meer dan 50 % is gestegen tegenover de euro sinds haar dieptepunt van oktober 2008, biedt geen opwaarts potentieel meer. In tegenstelling zelfs, bij de minste tegenslag voor de Australische economie behoort een forse terugval tot de mogelijkheden.

 

Euro: te lange looptijd

De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen brengt een obligatie in euro op de markt met een looptijd van tien jaar en een nettorendement van 3,09 %. We zijn niet bereid om ons geld gedurende zo’n lange periode vast te leggen. Indien de rentevoeten opnieuw stijgen dan zouden we hiervan niet kunnen profiteren. Daarenboven is het rendement niet echt aantrekkelijk. We laten deze uitgifte links liggen.

 

Een obligatie kiezen, klik dan hier.

Deel dit artikel