Analyse
Nieuwe obligaties 6 jaar geleden - maandag 27 juni 2011

Op de primaire markt zijn er deze week geen interessante obligaties terug te vinden. Ofwel ligt het rendement niet hoog genoeg ofwel heeft de munt geen noemenswaardig opwaarts potentieel.

Euro: te laag rendement

• Renault Credit International Banque, de financiële arm van de Franse autobouwer geeft een nieuwe obligatie uit in euro. De looptijd is drie jaar en elk jaar wordt een brutocoupon van 3,75 % uitgekeerd. Als we rekening houden met de uitgifteprijs (99,652 %) en met de roerende voorheffing (momenteel 15 %) bedraagt het nettorendement 3,31%. Dit rendement vinden we te laag rekening houdend met de lage kredietwaardigheid en het hogere risico dat de groep draagt. We tekenen niet in op deze uitgifte.
• Deutsche Bahn, de Duitse spoorwegen, brengt eveneens een obligatie in euro op de markt met een looptijd van vijf jaar. De brutocoupon komt op 2,875 % uit maar rekening houdend met de emissieprijs van 99,638 % en de roerende voorheffing komt het nettorendement uit op 2,52 %. Het rendement ligt te laag om geld voor zo’n lange periode vast te leggen. Niet intekenen.

 

Noorse kroon: geen opwaarts potentieel

General Electric Capital Corporation (GECC), de financiële arm van de industriële grootmacht General Electric, geeft een obligatie uit in NOK met een looptijd van vijf jaar en een nettorendement van 3,92 %. BNP Paribas Fortis Funding, een dochterfiliaal van de Franse bank, van zijn kant biedt ook een obligatie in de Scandinavische munt aan met dezelfde looptijd en een nettorendement van 3,62 %. Hoewel beide instellingen over een goede kredietwaardigheid beschikken en een relatief hoog rendement bieden, zijn we geen koper aangezien de Noorse kroon nauwelijks opwaarts potentieel biedt.

 

Een obligatie kiezen, klik dan hier

Deel dit artikel