Analyse
Nieuwe obligaties 7 jaar geleden - dinsdag 23 november 2010

De bedrijvigheid blijft aan de magere kant. De beperkte uitgiftes waren daarenboven niet interessant.

Euro: lage kredietwaardigheid of te lang


 – De Oostenrijkse bankinstelling Bank fur Arbeit und Wirtschaft, ook gekend onder de naam BAWAG, biedt in euro een obligatie aan met een looptijd van 5 jaar en een nettorendement van 2,36 %. We zijn van oordeel dat de negatieve kredietwaardigheid van de bank onvoldoende wordt vergoed en tekenen dan ook niet in.
– Het Franse BNP Paribas van zijn kant biedt een nettorendement van 3,24 % op een obligatie in euro met een looptijd van 10 jaar. Bij deze uitgifte is de te lange looptijd het grote minpunt. Aangezien we op termijn hogere rentevoeten verwachten, zijn we niet bereid om middelen voor een langere periode vast te leggen (tegen al bij al niet zo’n interessante voorwaarden).
We blijven de betere spaarrekening verkiezen. De spaarrekening biedt ons de vrijheid om snel geld vrij te maken indien zich interessantere opportuniteiten voordoen.USD: mijden

De supra-nationale Asian Development Bank, die over een uitstekende financiële reputatie beschikt, biedt een obligatie aan in USD met een looptijd van 4 jaar en een nettorendement van 1,14 %. De opbrengst ligt veel te laag terwijl de vooruitzichten van de Amerikaanse dollar niet rooskleurig zijn. We tekenen niet in.

 

Een obligatie kiezen, klik hier.

Deel dit artikel