Nieuws

Bitcoin overschrijdt kaap van 6 000 EUR!

1 jaar geleden - woensdag 8 november 2017
Sinds de forse koersval midden september ging de Bitcoin opnieuw hoger. Voldoende reden om op deze virtuele munt in te zetten?
Bitcoin overschrijdt kaap van 6 000 EUR!

Bitcoin overschrijdt kaap van 6 000 EUR!

Helemaal niet. Gezien de volatiliteit en de risico’s die met de bitcoin gepaard gaan, raden we u af om erop in te zetten.
VERMIJDEN.

Eerste belegging op basis van de Bitcoin?

CME is een toonaangevende derivatenbeurs die futures wil lanceren op de Bitcoin. Via zo’n Bitcoin-future kan een belegger inspelen op een stijging of daling van de digitale munt zonder er rechtstreeks in te beleggen. De Bitcoin wordt op niet-gereguleerde platformen verhandeld waardoor institutionele beleggers afzijdig blijven. Institutionele beleggers zouden nu wel kunnen beleggen in de Bitcoin via die futures aangezien deze wel op een gereguleerde beurs worden verhandeld.

Nog geen goedkeuring

Al gaf de Amerikaanse toezichthouder CME nog geen toestemming, toch schoot de Bitcoin op een maand tijd al meer dan 70% hoger. Een enorme stijging, waardoor de Bitcoin naar onze mening nu in een zeepbel zit.

Het koersverloop gaat steeds sneller hoger daar mensen denken dat ze aan de hand van de virtuele munt in een mum van tijd rijk kunnen worden. Wie vandaag Bitcoins koopt, gaat er inderdaad van uit dat deze morgen meer waard zullen zijn. Mocht de koers beginnen te sputteren, zou de Bitcoin echter wel eens een wrang smaakje kunnen krijgen. We raden u daarom af om erop in te zetten.

Deel dit artikel