Analyse
Solvay: koopt het Amerikaanse Chemlogics 4 jaar geleden - maandag 7 oktober 2013

Ondanks het dure prijskaartje zou deze transactie dankzij aanzienlijke synergieën al in 2014 tot de groepswinst moeten bijdragen.

Duur aandeel.
VERKOPEN.

Solvay koopt het Amerikaanse bedrijf Chemlogics, gespecialiseerd in chemische producten voor de ontginning van olie en gas. Het prijskaartje bedraagt niet minder dan 11 maal de EBITDA (winst voor interesten, belastingen, waardeverminderingen en afschrijvingen). Niettemin zou deze peperdure transactie dankzij aanzienlijke synergieën al in 2014 tot de groepswinst moeten bijdragen. Deze overname zal Solvay ook in zijn groeiende behoeftes voorzien op het vlak van olie- en gasontginning, activiteiten die in de VS momenteel in volle expansie zijn. We zullen hier binnenkort uitgebreid op terugkomen. Het aandeel blijft duur.


Koers op het moment van de analyse: 107,50 euro.De Belgische groep Solvay verkocht in 2010 haar farmadivisie en spitst zich nu toe op chemie en plastics. Met de overname van Rhodia in 2011 mikt Solvay op specialiteiten, de groeilanden en duurzame ontwikkeling.

 

Deel dit artikel