Analyse
Colruyt : aandeel wordt in vijf opgesplitst 7 jaar geleden - dinsdag 21 september 2010

De aandelensplitsing maakt u niet armer of rijker.

Het aandeel is duur.
VERKOPEN.

 

Op 15 oktober 2010 (mits goedkeuring op de buitengewone algemene vergadering van 12 oktober, wat in principe een formaliteit is) wordt elk aandeel en COLRUYT (coupon nr. 13 en volgende aangehecht) vervangen door vijf nieuwe aandelen met coupon nr. 1 en volgende aangehecht. Hetzelfde lot ondergaan ook de strips die recht geven op een verminderde roerende voorheffing.

De nieuwe aandelen en strips zullen niet meer materieel leverbaar zijn. U bent dus verplicht de nieuwe aandelen op een effectenrekening bij een financiële tussenpersoon te laten deponeren (gedematerialiseerde effecten) of ze te laten inschrijven in het aandeelhoudersregister van Colruyt (op naam). Vanaf 15 oktober zullen bijgevolg de oude aandelen en strips niet langer genoteerd of verhandelbaar zijn.

Voor de operatie start hebt u vanaf 1 oktober nog wel tegen afgifte van coupon nr. 12 (van de oude aandelen) recht op het dividend over het boekjaar 2009-10 dat 3,36 EUR netto bedraagt of 3,808 EUR netto indien u ook de coupons nr. 12 van de strips inlevert.

Indien uw aandelen al op een effectenrekening staan hoeft u niets te ondernemen, behalve eventueel te verifiëren of u er na 15 oktober daadwerkelijk 5 keer meer aandelen (en strips) op uw rekening staan en of het dividend werd uitbetaald. Indien u nog materiële aandelen Colruyt bezit, zit er niets anders op dan de aandelen binnen te leveren en ze - zoals hierboven vermeld - te laten dematerialiseren of op naam te zetten. Zoniet zal u vanaf dit boekjaar 2010-2011 geen dividenden meer kunnen ontvangen en niet kunnen deelnemen aan de algemene vergaderingen.

De aandelensplitsing maakt u niet armer of rijker en uw belang in de groep Colruyt blijft ongewijzigd. U hebt gewoon 5 keer meer aandelen waarvan de koers in principe ongeveer 5 keer lager ligt dan nu.

 

Koers op het moment van de analyse : 198,65 EUR

 

Colruyt is de grootste voedingsdistributeur van België (discounts, buurtwinkels, groothandel + speelgoed, baby- en seizoensartikelen) die ook actief is in Frankrijk (winkels, groothandel en foodservice).

 


Deel dit artikel