Komt de digitale meter je duur te staan?
Bereken het hier eenvoudig.

Heb je een digitale meter en zonnepanelen? Dan wil je vast weten wat de afschaffing van de terugdraaiende teller voor jou betekent. Met deze handige rekenmodule zie je wat je voortaan betaalt en wat de eenmalige compensatie van de overheid voor je betekent.

Exclusieve toegang

Komt de digitale meter je duur te staan?

Komt de digitale meter je duur te staan? 

Word vrijblijvend supporter en bereken hier eenvoudig en snel wat je voortaan betaalt en eenmalig terugkrijgt. 

Meer weten over de gebruikte methodologie?

Voor de berekening baseren we ons op gemiddelde afnametarieven van januari 2021 rekening houdend met de netkosten voor jouw netgebied, alsook met de vaste kosten. Voor injectie baseren we ons op een tarief van 4 c€ per kWh. Jouw werkelijke afname- en injectietarief is afhankelijk van jouw persoonlijke energiecontract. Het resultaat geeft dus slechts een schatting weer.

De berekening voor de terugdraaiende teller omvat het prosumententarief, de netto afname en vaste kosten (zoals de meterhuur en de vaste vergoeding van de leverancier). De berekening voor de nieuwe regeling is gebaseerd op jouw bruto afname min de vergoeding voor injectie.

Op dit moment berekent onze module enkel de financiële compensatie voor digitale meters die in 2021 of ervóór werden geplaatst. Voor plaatsing na 2021 zal het compensatiebedrag jaar na jaar zakken.

Het resultaat houdt op dit moment geen rekening met het capaciteitstarief dat vanaf 2022 wordt ingevoerd aangezien de tarieven hiervoor nog niet gekend zijn.

Ons energieadvies