Analyse
Vastgoedcertificaat Beaulieulaan heeft geen akkoord bereikt met Atenor 1 jaar geleden - maandag 15 mei 2017
We wijzigen ons advies.

De beheerders van vastgoedcertificaat Beaulieulaan laten weten dat er voorlopig nog geen akkoord werd bereikt tussen Beaulieulaan en Atenor, de potentiële overnemer van de erfpachtrechten van het complex. Aangezien het overdreven pessimisme rond de deal de koers te fors terugwees, raden we aan om niet langer te verkopen maar te houden.

Principeakkoord verstreken

Op 14 februari kondigden de beheerders aan dat ze met Atenor een exclusiviteitsperiode waren overeengekomen (tot 30 april) met het oog op de verkoop van de erfpachtrechten van de twee gebouwen van Beaulieulaan. Tijdens die periode had Atenor het alleenrecht om een definitief bod uit te brengen. Hoewel er op dit moment nog geen bindende overeenkomst is en de exclusiviteitsperiode verstreken is, worden de gesprekken wel voortgezet.

Kapers op de kust?

Het is niet ondenkbaar dat er zich nu ook andere potentiële overnemers zouden melden bij de beheerders (ook Atenor verscheen heel plots op het toneel). Zo zou AG Real Estate (de vastgoedpoot van Ageas), dat het derde gebouw bezit van hetzelfde complex, weleens interesse kunnen hebben om de twee gebouwen van Beaulieulaan over te nemen en zo het kantorencomplex volledig in handen te krijgen. Ook de Europese Commissie (de huidige huurder) kan misschien interesse hebben, al lijkt ons dat niet voor meteen (huurcontract loopt pas af in 2020).

Houd uw certificaten

Volgens onze ramingen zal de verkoop van de erfpachtrechten aan Atenor tussen de 141 en 142 EUR netto per certificaat opleveren (inclusief de jaarlijkse coupon in juli die we op 13,61 EUR netto schatten). Dat is toch een flink stukje meer dan de koers van het certificaat op dit moment (131,90 EUR), en dus een goede reden om uw certificaten voortaan bij te houden indien u ze nog niet verkocht hebt.

 

Koers op het moment van de analyse : 131,90 EUR

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel