Beaulieulaan

BE0003661726
Waarschuwing
Toevoegen aan portefeuille
79,95 EUR 19/09/2018 00:00 Brussel
0,00 EUR (0,00 %) Wijziging sinds laatste afsluiting
78,0300 109,9500  52 weken min max
-14,76 % Rendement 1 jaar
14,23 % Verwacht nettodividendrendement
Alle details
Premium inhoud

Het advies van onze experten en onze beoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

Hoe komen we tot ons advies?

Artikels

 • Analyse
  De certificaathouders van Beaulieulaan keurden de verlenging van het certificaat goed 3 maanden geleden - woensdag 13 juni 2018
  De bijzondere algemene vergadering vond plaats op 30 mei.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Zal het certificaat van Beaulieulaan worden verlengd? 5 maanden geleden - dinsdag 10 april 2018
  De certificaathouders zullen tijdens de algemene vergadering hierover kunnen stemmen.

  De algemene vergadering zal op 26 april plaatsvinden.
  Staat u open voor het hoge risico: houden.

  Algemene vergadering

  Er zullen een aantal belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Zo moeten de certificaathouders stemmen over de verlenging van de looptijd van het vastgoedcertificaat met vijf jaar, tot en met 30 juni 2023.

  Verder zal hen worden gevraagd een verkoopmandaat (geldig tot 30 juni 2023) aan de beheerders te verlenen. Aan de hand van dat mandaat zouden de beheerders de twee aanpalende gebouwen in Oudergem (Brusselse oostrand), die tot 31 december 2020 aan de Europese Commissie worden verhuurd, kunnen verkopen zonder de goedkeuring van de certificaathouders. Voorwaarde is wel dat de verkoopprijs niet lager ligt dan de vastgestelde expertisewaarde (= 53,4 miljoen euro volgens de laatste expertiseschatting in juni 2017).

  De buitengewone algemene vergadering vindt plaats op 26 april 2018. Opdat de vergadering kan doorgaan, moet minstens 50% van de houders van de uitstaande vastgoedcertificaten aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Is dit niet het geval, wat volgens ons goed mogelijk is, dan zal de vergadering worden uitgesteld tot 30 mei 2018 en zal met het quorum van 50% geen rekening meer worden gehouden. Overigens wordt een agendapunt pas aangenomen wanneer twee derden van de aanwezige en uitgebrachte stemmen vóór is.

  Wie durft, mag houden

  Als de certificaathouders een verlenging goedkeuren en een verkoopmandaat aan de beheerders verlenen, dan zal de toekomst van het certificaat al een heel stuk rooskleuriger ogen. Zo niet moeten de beheerders beide gebouwen verkopen vóór 30 juni 2018 en dit mogelijks tegen een ongunstige prijs (bv. door de zwakke onderhandelingspositie van de vastgoedbeheerders, de onzekerheid rond het feit of de huurder zal blijven en rond de plannen van de overheid omtrent de toekomstige bestemming van de zone waarin Beaulieulaan is gelegen). Het vastgoedcertificaat is dan ook erg riskant. Wel zou het toekomstig couponrendement rond de 14% moeten uitkomen. Wie het hoge risico niet schuwt, mag zijn certificaten aanhouden.

  Koers op het moment van de analyse: 93 EUR

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Beaulieulaan: liquidatie komt dichter 11 maanden geleden - woensdag 18 oktober 2017
  De beheerders van het certificaat moeten dringend in actie schieten.

  Op de jaarlijkse informatievergadering van begin oktober werd maar weinig concrete informatie bekend. Schrikt het hoge risico u niet af, dan mag u uw certificaten houden.

  Licht lagere coupon in 2018

  Certificaathouders kregen op 27 juli coupon nr. 24 uitbetaald (13,7356 EUR netto). Dit is iets hoger dan we verwachtten. In de coupon zat een eenmalige schadevergoeding (min of meer 0,60 EUR netto) die voortvloeide uit een lang aanslepende rechtszaak over een waterinsijpeling in de parking. Voor de coupon van juli 2018 mikken we op een iets lager bedrag, namelijk 13,23 EUR netto.

  Geen woord over Atenor

  In februari van dit jaar verscheen vastgoedontwikkelaar Atenor op het toneel met een aantrekkelijk bod op de erfpachtrechten van de twee aanpalende kantoorgebouwen van Beaulieulaan, gelegen te Oudergem. Uiteindelijk sprongen in juli de gesprekken om een onbekende reden af. Of dit te wijten was aan het feit dat de groepen het niet eens raakten over de prijs of aan een andere reden, wilden de beheerders niet zeggen.

  Certificaat verlengen?

  Voorts bleven de beheerders erg vaag over de toekomst van het certificaat. De vereffening, waarbij de gebouwen worden verkocht en de netto-opbrengst aan de certificaathouders wordt uitgekeerd, is ten laatste voorzien eind juni 2018. Er blijft dus weinig tijd over voor de beheerders om een uitzonderlijke algemene vergadering te organiseren, waarin kan worden gestemd over de zoektocht naar kandidaat-kopers of het uitstellen van de liquidatiedatum.

  De beheerders moeten dringend in actie schieten. Zo niet zullen ze tegen eind juni 2018 verplicht zijn het gebouwencomplex te verkopen met het risico dat dit tegen ongunstige prijs gebeurt (bv. als de vastgoedmarkt slabakt of als de beheerders van het certificaat zich in een zwakke positie bevinden tegenover kandidaat-kopers).

  Voor de durvers: houden

  De liquidatiewaarde, die we berekenden op basis van de recentste expertenschatting van 16 juni, komt uit op zo’n 102 EUR, wat iets lager is dan de huidige koers. Bovendien is de toekomst momenteel onzeker. Toch zijn er voldoende redenen om uw certificaten niet van de hand te doen. Zo schommelt het verwachte couponrendement rond de 12%. Voorts zou de eerdere interesse van Atenor andere vastgoedspelers kunnen overtuigen om zich voor Beaulieulaan te interesseren.

  Koers op het moment van de analyse: 103,90 EUR

  Deel dit artikel

 • Analyse
  Nieuws van de vastgoedcertificaten 1 jaar geleden - dinsdag 18 juli 2017
  Sint-Goedeleplein, Antares en Beaulieulaan.
   
   
   
   

  Het advies van onze experten en onze risicobeoordelingen zijn enkel voor abonnees. Wil u graag toegang?

  Ik wil toegang tot deze inhoud!
 • Analyse
  Het vastgoedcertificaat Beaulieulaan heeft een principeakkoord op zak met vastgoedontwikkelaar Atenor 1 jaar geleden - dinsdag 21 februari 2017
  Die wil het erfpachtrecht verwerven op de gebouwen van Beaulieulaan. Wat doet u best als u certificaathouder bent?

  Aangezien de koers van het certificaat even hoog is als de vermoedelijke opbrengst uit de verkoop van de erfpacht, raden we u aan om niet langer te wachten en uw certificaten te verkopen. Na de betaling van de verkoopopbrengst van het erfpachtrecht zal de koers van het certificaat normaal hooguit nog een paar luttele euro’s bedragen. Het is volgens ons niet meer de moeite uw certificaten verder aan te houden om een kleine (jaarlijkse?) coupon op te strijken.

  Opbrengsten uit verkoop

  De twee gebouwen van Beaulieulaan zijn gelegen in Oudergem en worden nog tot eind 2020 verhuurd aan de Europese Commissie. Atenor biedt 65 miljoen euro voor de aankoop van de erfpachtrechten. Dat is maar liefst 11,6% meer dan de laatste waardeschatting (58,25 miljoen euro) die een onafhankelijke expert uitvoerde in juni 2016.

  Wij ramen de aan de certificaathouders uit te keren opbrengst uit de verkoop van de erfpachtrechten tussen 141 en 142 EUR netto per certificaat. Daarbovenop zal Atenor elk jaar ook nog een vergoeding van 40 000 euro uitkeren aan Beaulieulaan, dat de naakte eigendom van de gebouwen behoudt. Per certificaat komt dat neer op een jaarlijkse vergoeding van ±0,11 EUR. Na aftrek van de belastingen en de kosten zal er maar weinig van die vergoeding overblijven om (jaarlijks?) uit te keren aan de certificaathouders.

  Akkoord certificaathouders vereist

  Er wordt binnenkort een bijzondere algemene vergadering samengeroepen om de verkoop aan Atenor al dan niet goed te keuren, en er dient ook te worden gestemd over de verlenging van het certificaat (vereffening normaal voorzien tegen uiterlijk juni 2018). Als beide voorstellen worden goedgekeurd en het boekenonderzoek door Atenor een gunstige afloop kent, kan de verkoop doorgaan.

  Koers op het moment van de analyse: 135,56 euro

  Deel dit artikel

Meer

Belangrijke gegevens

Identiteitskaart

Segment Kantoren
Maximumkoers afgelopen 12 maanden 109,95 EUR
Minimumkoers afgelopen 12 maanden 78,03 EUR
ISIN-code BE0003661726
Beurs Brussel
Aantal bestaande aandelen 351.900
Beurskapitalisatie (in miljard) 0,03 EUR
Transactievolume (gemiddeld / dag / x 1 000) 11
Website www.kbc.be/corporate/en/article/financing.html

Prestaties (in euro)

Rendement 3 maanden -2,35 %
Rendement 6 maanden -2,25 %
Rendement 1 jaar -14,76 %
Rendement 5 jaar 2,31 %

Sleutelcijfers per certificaat

Laatste nettodividend 13,06 EUR
Volgende nettodividend 11,38 EUR
Bezettingsgraad 100,00 %

Beursgegevens

Verwacht nettodividendrendement 14,23 %
×
Vertel ons wat u denkt
beaulieulaan
In welke mate zou u deze webpagina aanbevelen aan uw vrienden en familie ? Geef een score tussen 1 (zeker niet) en 10 (zeker) *
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Opmerkingen (optioneel)
Verzenden