Analyse
Woluwe Shopping en Uitbreiding vastgoedcertificaten: verkoop wordt voorbereid 1 jaar geleden - maandag 6 maart 2017
Advieswijziging voor één van de twee certificaten.

De vastgoedcertificaten Woluwe Shopping Center en Woluwe Uitbreiding hebben betrekking op het gelijknamige winkelcentrum in Brussel.
Woluwe Shopping kunt u nu verkopen.
Woluwe uitbreiding : houden

 

De beheerders hebben twee vastgoedmakelaars (Jones Lang LaSalle en CBRE) onder de arm genomen die de markt zullen aftasten naar potentiële kopers. Ze denken dat, gezien de gunstige omstandigheden op de vastgoedmarkt, het ideale moment is aangebroken om de activa van de hand te doen. Het blijft vooralsnog gissen naar de mogelijke verkoopprijs van het vastgoed.

De verkoop van het vastgoed komt bovendien gelegen omdat de respectieve vervaldagen van beide certificaten alsmaar minder ver in de toekomst liggen. Het certificaat Woluwe Shopping Center, dat in het verleden al twee keer met 5 jaar is verlengd, loopt in principe nog tot uiterlijk 31 januari 2019. Voor Woluwe Uitbreiding is de vervaldag uiterlijk 31 december 2018.

 

Woluwe Shopping: u mag verkopen

De koers van Woluwe Shopping is in een jaar tijd sterk gestegen (+15%). We kennen het resultaat van een mogelijke verkoop nog niet, en gezien de ingewikkelde eigendomsstructuur van het shoppingcentrum en de fiscale behandeling, is het quasi onmogelijk om een realistische benadering van de netto liquidatiewaarde van het certificaat te maken. Toch vrezen we dat het niet makkelijk zal zijn om bij vereffening een hogere netto-opbrengst op zak te steken dan het huidige koersniveau. We zouden de certificaten, die maar een couponrendement van 2,7% netto opleveren, dan ook niet meer bijhouden maar we raden u aan om rond de huidige recordkoers te verkopen.

 

Woluwe Uitbreiding: we zouden houden

Houders van Woluwe Uitbreiding mogen daarentegen wel hun certificaten behouden, en dat om twee redenen: enerzijds lijkt het ons hier mogelijk om bij liquidatie minstens een nettobedrag op te strijken dat gelijk is aan de huidige koers; anderzijds biedt het certificaat in afwachting ook een fraai dividendrendement (±4,5% netto).

 

Koersen op het moment van de analyse
Woluwe Shopping : 2 020 EUR
Woluwe Uitbreiding : 650 EUR

Deel dit artikel