Nieuws

Europese industrie doet het goed

2 jaar geleden - donderdag 2 februari 2017
De pmi-index van januari bedraagt 55,2 punten. Goed nieuws want elk resultaat boven de 50 punten wijst op industriële groei.

De Europese industrie is 2017 dus goed begonnen en zet zo de trend van vorig jaar verder. In het 4e kwartaal groeide de eurozone namelijk met 1,8%.

 

De Europese industrie kende in januari haar sterkste groei in 6 jaar tijd. De tendens is te merken in de meeste grote economieën van de eurozone.
Desondanks vermijden we over het algemeen nog steeds activa uit de eurozone. Raadpleeg onze beleggingsstrategie voor meer informatie.

Duitsland scoorde 56,4 punten, de sterkste stijging in 36 maanden. In Frankrijk bedroeg de pmi-index 53,6 punten, het beste resultaat van de laatste 68 maanden. Overigens deden ook Italië, Spanje en Nederland het goed met respectievelijk 53,0 punten, 55,6 punten en 56,5 punten.

In Griekenland daarentegen gaat de situatie van kwaad naar erger. Daar blijft de industrie alsmaar krimpen. De pmi-index bedroeg er 46,6 punten, het magerste resultaat van de laatste 16 maanden.

Deel dit artikel