Nieuws

Wat als uw beleggingsfonds van naam verandert?

4 maanden geleden - woensdag 6 maart 2019
Wees bij een naamswijziging steeds bij de pinken.

Wordt bijvoorbeeld ook het beleggingsbeleid bijgestuurd, dan dient u zich af te vragen of die wijzigingen nog stroken met uw doelstellingen en uw risicoprofiel. In principe zou uw financiële tussenpersoon hier wel duidelijk moeten over communiceren.

Er kunnen allerlei redenen aan de basis liggen van de beslissing om fondsnamen te wijzigen. Fusies zijn daar eentje van. Zo besloot fondsenhuis Threadneedle Investments na de fusie met Colombia Investments enkele jaren geleden, om zijn fondsen te hernoemen naar Colombia Threadneedle. BNP Paribas doopte in 2014 zijn fondsen om naar Parvest en Argenta Bank besloot in november vorig jaar om haar fondsen met de naam Argenta Fund of Fund te wijzigen in Argenta Portfolio. In beide gevallen ging het om een zogenaamde ‘rebranding’ om het imago en de perceptie van de fondsen te verbeteren. 

Vaak blijft het dus bij een wijziging van de fondsnaam en blijft de beleggingsstrategie of het fondsenaanbod onveranderd. Toch is het aan te raden om, telkens u van een naamswijziging op de hoogte wordt gebracht, ook effectief te controleren of er niet meer aan de hand is en het dus enkel de naam is die wijzigt. 

Deel dit artikel