Nieuws

M&G verhuist fonds M&G Optimal Income naar Luxemburg

4 maanden geleden - donderdag 14 februari 2019
In het licht van brexit heeft het Britse fondsenhuis M&G al heel wat van zijn beleggingsfondsen overgebracht naar Luxemburg.

Het fonds M&G Optimal Income A EUR, dat we toch al een tijdje aanraden, zal als een van de laatste verhuizen in maart. Wat staat er precies te gebeuren en wat zijn de gevolgen voor u?

Op veilig spelen

M&G brengt het fonds M&G Optimal Income, waarvan de maatschappelijke zetel is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, over naar een gelijkwaardig maar dus in Luxemburg gevestigd fonds, dat zal luisteren naar de naam M&G (Lux) Optimal Income. Zo kan M&G, als het VK uit de EU stapt, en al dan niet met of zonder deal, toch zijn fondsen blijven aanbieden op het Europese vasteland.

Minieme wijzigingen

Als u het fonds hebt, zal u van de verhuis weinig merken. De beleggingsstrategie en het beheerteam blijven ongewijzigd. Enkel de naam van uw fonds zal lichtjes wijzigen (toevoeging van ‘Lux’ tussen haakjes) en ook de unieke ISIN-code wijzigt. Op 7 maart 2019 wordt de handel in het oude fonds stopgezet. De dag nadien, op 8 maart, wordt de verhuis effectief uitgevoerd. Vanaf 12 maart kunnen er dan deelbewijzen van het nieuwe fonds worden aangekocht of verkocht. De wijzigingen (o.a. ISIN-code) zullen dan ook zichtbaar zijn in uw effectenportefeuille.

De kapitalisatievariant van M&G Optimal Income Fund A-H EUR wordt M&G (Lux) Optimal Income Fund A EUR (LU1670724373).
De distributievariant (halfjaarlijks) van M&G Optimal Income Fund A-H EUR wordt M&G (Lux) Optimal Income Fund A EUR (LU1670724456).

Interessant fonds voor defensieve beleggers

M&G Optimal Income Fund is een defensief gemengd fonds. Eind december bestond de portefeuille voor slechts 4% uit aandelen, voor 92% uit obligaties en voor 4% uit cash. Het fondsteam slaagt er goed in om de obligatieportefeuille op een dynamische manier te beheren, laverend tussen overheidsobligaties (24%), bedrijfsobligaties (61%) en hoogrentende obligaties (15%).

Dit fonds is uitstekend geschikt voor beleggers die een goed beheerd gemengd fonds zoeken met slechts een beperkte blootstelling aan de aandelenmarkten.
De kapitalisatievariant (intresten herbelegd) is o.a. te koop bij BinckBank, Deutsche Bank, Keytrade Bank en MeDirect. De distributievariant (dividend) enkel bij Deutsche Bank.

Deel dit artikel