Nieuws

Onze evenwichtige portefeuille: winst van 1,6 % in november

5 maanden geleden - donderdag 13 december 2018
We brengen twee wijzigingen aan in onze portefeuilles.
portefeuille

portefeuille

Op 30/11/2018 bedroeg het rendement van onze evenwichtige portefeuille 1,6% t.o.v een maand eerder.
Op 5 jaar bracht onze portefeuille gemiddeld 6,5% op per jaar.
Het jaarlijks gemiddeld rendement op 10 jaar bedraagt 9,4%.

In november zagen we veel groene en rode cijfers prijken op de beurstabellen

Groeilanden deden het over het algemeen uitstekend en de westerse beurzen hadden het, met uitzondering van die dekselse Verenigde Staten, heel wat moeilijker. In het licht van onze verwachtingen voor 2019 voeren we twee wijzigingen door in onze neutrale portefeuille.

Welkom Mexicaanse aandelen

De Mexicaanse beurs deed het met een verlies van 8 % (in euro) slecht in 2018. De laatste vijf jaar was het zelfs huilen met de pet op. De beurs verloor er gemiddeld 2,5 % per jaar terwijl de wereldindexen bijna 10 % per jaar hoger fietsten. Een wereld van verschil. Wij denken dat de aandelen die noteren op de Bolsa Mexicana de Valores wel eens aangenaam zullen verrassen in 2019. U mag daarom 5% van uw portefeuille beleggen in iShares MSCI Mexico Capped UCITS ETF dat in euro noteert op Euronext Amsterdam (meer informatie over de belegging: lees onze recente analyse). De aankoop mag u betalen door 5 % van uw Amerikaanse aandelenpositie te verkopen. Waarom? Wall Street is onderhand duur geworden. We blijven erin belegd (5 %), maar zullen niet aarzelen om onze winsten volledig van tafel te vegen indien de post nog zou stijgen.

Obligaties in Zweedse kroon

U mag ook een derde van onze positie in Britse aandelen verkopen. Die post komt daarmee op 10 % te staan. De opbrengst van de verkoop mag u steken in obligaties in Zweedse kroon. Koop daarvoor de tracker die noteert op de beurs van Stockholm: XACT Sweden All bond UCITS ETF. Bij MeDirect staat het product sinds kort op schap. Lees onze analyse hierover.

Deel dit artikel