Nieuws

Onze evenwichtige portefeuille verloor in september een kleine 0,3%

8 maanden geleden - vrijdag 12 oktober 2018
De Zweedse en Chinese aandelen konden de schade beperken.
Onze evenwichtige portefeuille verloor in september een kleine 0,3%

Onze evenwichtige portefeuille verloor in september een kleine 0,3%

De lichte daling van de portefeuille is te wijten aan het Europese vastgoed en de Zuid-Afrikaanse aandelen. Gelukkig konden de Zweedse en Chinese aandelen de schade beperken. We voeren deze maand geen wijzigingen door in onze portefeuille, waarvan het rendement over het voorbije jaar 3,4% bedraagt en het gemiddelde rendement op 3, 5 of 10 jaar boven de 7% ligt!

Zoekt u een gemakkelijke manier om alle posten van onze portefeuille te kopen?
Ontdek het nieuwe verzekeringsfonds van Integrale dat de portefeuille van Test Aankoop invest schaduwt!

Opnieuw heel wat bewegingen in onze portefeuille vorige maand. En opnieuw een bewijs dat spreiden loont. Zo beleefden de aandeelhouders van DPAM Invest B Real Estate Europe geen plezier aan hun belegging in september. Het fonds verloor 2,7% nadat de sector op apegapen lag door de stijgende rentevoeten.

Vastgoed heeft nog niet aan charme ingeboet. De financieringskost van nieuwe projecten blijft nog altijd laag. Vastgoed op het Europese continent is ook relatief goedkoop en minder gevoelig voor handelsconflicten. Het dividendrendement ligt met 4% bovendien een stuk boven de obligatierente. Dankzij overnames en terugkoop van eigen aandelen kunnen ook meerwaarden geboekt worden.

Het belangrijkste risico voor de sector blijft de stijgende rente, maar dat is een probleem dat vooral in de VS leeft. Binnen Europa, het strijdveld van onze fondsenkeuze, zal de verwachte stijging beperkt blijven.

De beursgenoteerde tracker XACT OMXS30 klom met 3,2% en vormde daarmee een goed tegengewicht voor de verliesposten binnen de portefeuille. Zweden was een goede plek om te vertoeven vorige maand. De kroon ging hoger tegenover de euro en de aandelen trokken zich op aan de verbeterde analistenverwachtingen.

Deel dit artikel