Nieuws

Beleggingsactie van MeDirect: u kunt een premie opstrijken tot 5 000 euro

7 maanden geleden - dinsdag 9 oktober 2018
MeDirect lanceerde de actie ter gelegenheid van haar vijfde verjaardag

Zowel bestaande klanten als nieuwe klanten kunnen een premie opstrijken tot 5 000 euro. Maak gebruik van die actie en profiteer van het zeer aantrekkelijk fondsenaanbod van MeDirect.

Actievoorwaarden

De beleggingsactie loopt nog tot en met 30 november 2018, behoudens vervroegde stopzetting. De premie kunt u opstrijken door beleggingsfondsen over te dragen naar of door er te kopen bij MeDirect, of door te beleggen in de modelportefeuilles en vermogensbeheerportefeuilles van de onlinebank.

Wel dient de totale inleg (inclusief overgedragen beleggingsfondsen) minstens 2 500 EUR te bedragen. Aandelen, trackers (ETF’s) en obligaties zijn uitgesloten van deze actie. 

Transferkosten worden vergoed

Als u fondsen overbrengt van uw huidige bank naar MeDirect, dan vergoedt de onlinebank de transferkosten tot maximum 500 EUR per klant. De getransfereerde waarde per fonds moet minstens 250 EUR bedragen en per overgedragen fonds wordt tot maximaal 100 EUR aan transferkosten vergoed.

Opgelet: als MeDirect eerder al eens tussenkwam in de transferkosten van een vroegere overdracht, dan wordt hiermee rekening gehouden.

Berekening van de premie

Na afloop van de actie bekijkt MeDirect hoeveel u hebt belegd en hoeveel u aan fondsen hebt overgebracht tussen 20 september en 30 november. Ook zal rekening worden gehouden met tussentijdse waardenschommelingen over die periode. Het uiteindelijke bedrag zal bepalen hoeveel premie u zult ontvangen.

Een voorbeeld

Stel dat u op 12 oktober voor 10 000 euro aan fondsen koopt bij MeDirect. Tegen 30 november zijn uw fondsen met 1 000 euro in waarde gestegen. MeDirect houdt dan rekening met 11 000 euro (10 000 + 1 000) en uw premie zal dan niet 50 maar wel 100 EUR bedragen.

Stel daarentegen dat u op 12 oktober voor 11 000 euro aan fondsen koopt, maar dat deze tegen 30 november met 1 100 euro zijn gedaald. Rekening houdend met de waardenschommelingen is het uiteindelijke bedrag 9 900 euro (11 000 – 1 100). Uw premie zal dan niet 100 euro maar 50 euro bedragen. Hou er dus rekening mee dat uw premie hoger of lager kan uitvallen dan u aanvankelijk had gedacht.

Aantrekkelijke bank

MeDirect beschikt over een aantal troeven. Zo biedt deze bank een aantal interessante spaarrekeningen aan en tevens meer dan 500 beleggingsfondsen van verschillende fondsenhuizen. Ook rekent de onlinebank voor het gros van haar fondsen (97%) geen in- of uitstapkosten aan. Wel wordt een minimuminleg van 100 EUR per fonds gevraagd, wat nog erg democratisch is.

MeDirect is echter minder geschikt om er uw individuele aandelen aan te houden. In dat geval raden we u aan om te kiezen voor het online platform van KBC (Bolero), BinckBank, Keytrade Bank of dat van de buitenlandse lagekostenbroker DeGiro.

Deel dit artikel