Nieuws

In juni, ondanks beursturbulenties, wist onze evenwichtige portefeuille zijn verlies beperken tot 1,3%.

1 jaar geleden - maandag 9 juli 2018
We veranderen niets aan zijn huidige samenstelling.
Portefeuille

Portefeuille

Zijn rendement op een jaar is van 3,2%.
Op een periode van vijf jaar, heeft hij gemiddeld 8% per jaar opgeleverd.
Voor alle details van onze portefeuilles, raadpleeg onze strategie.

 De meeste posten in onze portefeuille gingen in juni lager. De beurzen hadden het om meerdere redenen moeilijk: de economische groei vertoont enkele tekenen van zwakte, de handelsoorlog van de Verenigde Staten zou een impact kunnen hebben op de bedrijfsresultaten en de kans bestaat dat de Amerikaanse centrale bank iets sneller dan verwacht haar leidende rentevoeten zal verhogen.

Vooral de groeimarktposten in onze portefeuille hadden het zwaar te verduren. De Indonesische aandelenfondsen zakten gemiddeld met 7,1 %. Het fonds Fidelity China Focus A EUR liep dan weer 5,4 % terug als gevolg van de handelsoorlog met de Verenigde Staten die de aandelen, maar ook de Chinese munt trof (-3,4 % tegenover de euro). Ook de daling van de Zuid-Afrikaanse rand (-7,6 %) verklaart de verliezen van de Zuid-Afrikaanse tracker die we koopwaardig vinden: iShares MSCI South Africa  (-4,4 %).

Ondanks de woelingen blijven we vertrouwen hebben in de groeilanden. Op lange termijn zullen ze het rendement van uw portefeuille ondersteunen. Maar op korte termijn zullen we het met een hogere volatiliteit moeten stellen. Een volatiliteit die u kunt verzachten door uw tegoeden goed te diversifiëren. Onze posten in Amerikaanse en Canadese aandelenfondsen blijven zo in de groene cijfers in juni (+0,2 %). Onze vastgoed-post tekent de beste prestatie van de maand op (+0,6 %).

Deel dit artikel