Nieuws

Onze evenwichtige portefeuille zette vorige maand zijn goede vorm verder: +1,5%

9 maanden geleden - donderdag 7 juni 2018
En dit ondanks hectische omstandigheden!
Onze portefeuille

Onze portefeuille

Het jaarlijks gemiddeld rendement op 10 jaar bedraagt 6,3%.
Over de laatste 5 jaar bereikt het zelfs 7,6%.
We veranderen niets aan deze portefeuille.

Diversificatie

Eens te meer bleek het belang van een goede spreiding in de resultaten van onze portefeuille. Die ging finaal 1,5% hoger ondanks de verliezen die Poolse (-8,2%) en Zuid-Afrikaanse aandelen (-3,5%) leden. Beide groeilanden hadden vooral last van minder goed macro-economisch nieuws op het thuisfront. In combinatie met een forse dollar en de toegenomen handelsspanningen en geopolitieke spanningen ‘vluchten’ heel wat beleggers uit die (groei)landen onder andere richting de VS.

Wall Street topper

Dat alles stond in schril contrast met de vorm van Amerikaanse aandelen in euro. Een beursgenoteerde tracker als iShares Core S&P 500 UCITS ETF dikte maar liefst 6% aan. Meer dan de helft van die winst kwam van de stijging van de dollar in euro (+3,5%). Wall Street ging vooral hoger omdat de bedrijfsresultaten over de eerste drie maanden behoorlijk knalden en de vooruitzichten goed blijven. Bedrijven uit de energiesector (die profiteert van de hogere olie- en gasprijzen) en de technologiesector zetten daarbij de toon.

Ook Canada in goede doen

Daarnaast deden ook de Canadese aandelen het voortreffelijk. Onze positie in iShares MSCI Canada UCITS ETF klom met 5,5%. De lokale munt was daarbij goed voor 2,5% winst. Ook hier deden een resem positieve analistenverwachtingen en enkele goede rapporten over de beurs van Toronto door vooraanstaande vermogensbeheerders de beleggers watertanden. Wij verwachten ook dat de lokale beurs goed zal varen bij de vernieuwde grondstoffeninteresse.

Deel dit artikel