Nieuws

Het fondsenspaarplan KEYPLAN van Keytrade Bank

10 maanden geleden - dinsdag 19 juni 2018
Indien u wil starten met beleggen maar niet over een comfortabel beginkapitaal beschikt.

Als beginnende belegger wilt u niet met uw gehele kapitaal in de markt stappen en hierbij riskeren dat u dit op het verkeerde moment doet (bv. net voor een beurscrash). Met een fondsenspaarplan sluit u zo’n slechte timing uit. U stort immers op verschillende momenten, wanneer de beurzen hoger of lager gaan.

Fondsenspaarplan

De meeste banken bieden een fondsenspaarplan aan. Met zo’n spaarplan belegt u op vaste tijdstippen en gespreid in de tijd in één of meerdere beleggingsfondsen. KEYPLAN is populair gezien het een vrij aantrekkelijk fondsenaanbod voorstelt en de instapdrempel er erg laag ligt (minimum 25 EUR per storting). Houdt u bovendien de fondsen minstens vijf jaar aan, dan betaalt u niet het gebruikelijke makelaarsloon van 9,95 EUR per fonds bij aankoop.

KEYPLAN op maat

Het fondsenspaarplan kunt u volledig afstemmen op uw behoeften.
U bepaalt de frequentie (maandelijks, trimestrieel, semestrieel of jaarlijks) van de automatische stortingen. Als u bijkomende bedragen wilt storten, dan kunt u dit altijd manueel doen. Ook kunt u achteraf de stortingen aanpassen (frequentie, bedrag, …) of indien nodig stopzetten.

Via de formule ‘à la carte’ kunt u zelf kiezen in welke fondsen u wenst te storten. Daarbij krijgt u een lijst van een 40-tal fondsen van verschillende fondsenhuizen. Neem ze echter niet allemaal op in uw plan. Ga selectief aan de slag want de fondsen waarin u belegt moeten een aantal jaren meegaan. In de onderstaande tabel vermelden we welke fondsen we interessant vinden, onderverdeeld volgens risicoprofiel (dynamisch, evenwichtig of defensief).

Deel dit artikel