Nieuws

Onze evenwichtige portefeuille boekte in april een winst van 2,6%

11 maanden geleden - dinsdag 15 mei 2018
Het gemiddeld jaarlijks rendement over de laatste vijf jaar bedraagt 7,6%!
Onze evenwichtige portefeuille boekte in april een winst van 2,6%

Onze evenwichtige portefeuille boekte in april een winst van 2,6%

In april knoopte onze portefeuille opnieuw aan met de winsten van weleer. Deze keer gingen vooral de Britse en Canadese aandelen hoger. Alle posten wonnen terrein, met uitzondering van Indonesische aandelen. We veranderen niets aan de portefeuille.
Ontdek hier onze strategie.

Puike prestaties

Behalve Fidelity Indonesia (-2,7 %) dat opnieuw verlies leed, deed onze portefeuille het in april voor de rest erg goed. De vetste rendementen werden geboekt door Threadneedle UK Equity Income, onze favoriete belegging als het op aandelen op de beurs van Londen aankomt. Dat fonds ging bijna 7% hoger. De grote posities in Morrison Supermarkets en Rentokil Initial, beide +14 %, stuwden het fonds fors hoger. Beide lieten goede vooruitzichten optekenen. Daarnaast ondersteunde positief macro-economisch nieuws, namelijk een alsmaar lagere inflatie, de Londense beurs.

We blijven grote fan van aandelen

Als we kijken naar de verhouding potentieel rendement versus risico, dan loont het volgens ons nog altijd de moeite om voluit de kaart van aandelen te trekken.
De fondsen die we u aanraden, vindt u aan de hand van onze selector.

Obligaties (nog) niet interessant

De een zijn dood, de ander zijn brood. We beleggen niet in obligaties omdat we de verloning te karig vinden voor het renterisico dat u met die belegging loopt. Ons scenario op lange termijn, dat van langzaam maar zeker stijgende rentevoeten, zal de houder van obligatiefondsen weinig plezier doen beleven. Dat tij kan keren als de rentevergoedingen hoog genoeg zullen zijn om het risico te vergoeden. Maar vooralsnog zitten we nog niet in dat scenario.

Deel dit artikel