Nieuws

De Belg lust wel pap van de fondsen van M&GĀ Investments

9 maanden geleden - vrijdag 25 mei 2018
Drie jaar na de lancering steekt er zowat één miljard euro aan particulier geld in de tientallen fondsen die u bij ons kunt kopen.

Kwaliteit op alle fronten

Het fondsenhuis M&G is een onderdeel van Prudential, een van de grootste Britse verzekeraars, heeft een reputatie als een klok aan het thuisfront en beschikt over heel wat fondsen die tot de top behoren binnen hun categorie. Denk daarbij aan de twee fondsen die we hiernaast bespreken of aan M&G Emerging Markets Bonds (obligaties uit groeilanden) en M&G Japan Smaller Companies (Japanse aandelen). De enige reden waarom we die laatste twee puik beheerde fondsen niet kopen, is omdat we op dit moment de categorie waarin ze beleggen niet aanraden.

Positieve fiscale verandering

Opvallend is ook de recente switch van een Britse fondsenstructuur (ISIN-code beginnende met GB) naar een Luxemburgse (ISIN-code beginnende met LU) voor een aantal fondsen. De reden is… Brexit. Daardoor zou het kunnen dat in de toekomst heel wat Britse fondsen niet langer verkocht zouden kunnen worden op het Europese vasteland. Door nu al die switch te maken, werd dat euvel omzeild. Andere fondsen, zoals M&G Optimal Income A-H EUR, zullen in de toekomst dezelfde behandeling genieten. Wij vinden dat alvast een goede service naar de (Belgische) particuliere belegger toe.

Makkelijk te vinden

Ook leuk om te weten, is dat u de M&G fondsen gemakkelijk op de kop kunt tikken bij spelers als BinckBank, Deutsche Bank, MeDirect en Keytrade Bank.

M&G Optimal Income A-H EUR 
Jaarrendement
sinds 3 jaar: 2,6%
sinds 5 jaar: 2,9%
Dit gemengde fonds belegt vooral in obligaties (85% op dit moment) en dat is tevens het sterke punt van Richard Woolnough, een grand cru beheerder. Hij en zijn team weten wonderwel goed te schipperen tussen staatsobligaties en hoogrentende obligaties en zijn niet vies van het gebruik van derivaten (zoals futures) om de rentegevoeligheid van de portefeuille te verlagen.

M&G (Lux) Dynamic Allocation A
Jaarrendement
sinds 3 jaar: 3,0%
sinds 5 jaar: 5,6%
Het fonds streeft naar een positief totaalrendement (combo van inkomsten en kapitaalgroei) over drie jaar. Dat is tot op heden al altijd gelukt. Beheerder Juan Nevado belegt in aandelen, vastgoed en alle soorten obligaties, zoals converteerbare obligaties en hoogrentende obligaties (uit Mexico en Polen). Het renterisico van de obligaties in de portefeuille kan ook hier worden ingedekt.

Deel dit artikel